Încolonaţi sub flamura partidului. 56 de primari ieşeni cer măsuri contra lui Chirica

Primarii ieşeni îl asigură pe Liviu Dragnea de loialitatea şi susţinerea lor şi cer ca lui Mihai Chirica să i se retragă funcţia de conducere din partid şi să fie lăsat simplu membru.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

56 dintre cei 63 de primari PSD câţi are judeţul Iaşi au semnat o scrisoare deschisă prin care se „leapădă” de colegul lor, Mihai Chirica, autor al unor declaraţii critice la adresa liderului PSD şi îl asigură pe Liviu Dragnea de "loialitate” faţă de conducerea partidului. Pe de altă parte, Chirica susţine că o parte dintre cele 56 de semnături sunt false şi că unii colegi "au fost învinşi de Codrin Ştefănescu", relatează Hotnews, citând ziaruldeiasi.ro.

Potrivit sursei citate, primarii PSD din judeţul Iaşi s-au întâlnit pe 14 februarie şi au semnat o scrisoare deschisă către Liviu Dragnea în care cer retragerea sprijinului faţă de Mihai Chirica pentru funcţia de preşedinte interimar al Filialei PSD Iaşi, anunţând că se delimitează de poziţiile critice ale acestuia. Primarilor li s-ar fi alăturat şi o parte dintre parlamentari.

În scrisoare adresată liderului PSD, primarii spun că niciunul dintre ei nu doreşte "să trădeze încrederea locuitorilor judeţului Iaşi pentru a susţine un lider local care are alte gânduri şi idei politice" şi dau asigurări că se delimitează "în totalitate faţă de cele declarate de preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Iaşi a PSD."

De asemenea, cei 56 de primari îşi declară susţinerea atât faţă de guvernul condus de premierul Grindeanu, cât şi faţă de conducerea centrală a partidului şi de preşedintele Liviu Dragnea şi propun "retragerea delegării pentru funcţia de preşedinte interimar a Organizaţiei Judeţene Iaşi a PSD a domnului Mihai Chirica, cu păstrarea calităţii de membru PSD".

În replică, primarul Iaşului declară că unele dintre semnăturile de pe scrisoare sunt şi semnături false şi că, indiferent de ce şi cum, el nu condamnă pe nimeni şi îi înţelege pe colegii săi.

"Sunt şi semnături false acolo, şi nume care s-au strecurat, probabil o să mai vedeţi şi alte comunicate de presă. Până la urmă, un lucru este cert, nu trebuie să condamn pe nimeni pentru că eu am fost cel care am deschis acest val al democraţiei în exprimare în PSD, nu-mi este de fiecare dată favorabil dar sunt consecvent şi voi continua să promovez valorile social-democraţiei europene, prin urmare nu cred că am greşit şi voi continua să fiu cât se poate de ataşat de această ideologie.

Au semnat, nu au semnat, nici nu mai contează care a făcut-o şi care nu a făcut-o, un lucru este cert: trebuie să le arăt de fiecare dată că atunci când eşti la guvernare nu vinzi chiar orice şi nu faci chiar totul pentru bani. Nu am avut niciun fel de atitudine împotriva partidului, îi înţeleg şi pe colegii care se simt oarecum marginalizaţi în Parlament pentru ca la Iaşi a ieşit un lider care a spus că lucrurile nu merg bine şi România a arătat că lucrurile nu merg bine şi mergem înainte.

Le-am înţeles nemulţumirea legată de faptul că ar fi prejudiciaţi în atragerea unor finanţări de la Ministerul Dezvoltării, motiv pentru care ei trebuie să ia atitudine. Ceea ce mă surprinde foarte mult este că pe unii colegi de-ai mei, la care ţin foarte mult, i-a învins Codrin Ştefănescu. E un act de recul, un masiv act de recul în ceea ce priveşte imaginea PSD şi probabil va trebui să reparăm şi acest lucru în timp", susţine Chirica, potrivit sursei citate

Reamintim că în ultima perioadă primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, liderul organizaţiei judeţene a PSD, s-a remarcat prin declaraţii contra-curentului, acesta criticând OUG 13 - atât modul în care a fost adoptată cât şi conţinutul acesteia - şi, mai "rău", criticându-l pe însuşi Liviu Dragnea. Astfel, într-un interviu acordat duminică la digi24.ro, Chirica a declarat fără echivoc că politica conducerii cu pumnul de fier implementată de şeful PSD Liviu Dragnea trebuie schimbată şi că în PSD este nevoie de un nou leadership.