Chirica înaintea "judecăţii": "Cred că există masă critică în partid pentru un nou PSD”

În interiorul formaţiunii conduse (încă) de Liviu Dragnea există un PSD vechi şi unul nou, crede Chirică, încrezător că nu va fi sancţionat pentru declaraţiile sale critice la adresa liderului partidului căci, spune el, nu poţi pedepsi un om care zice adevărul.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

"Nu poţi pedepsi un om care spune adevărul!" spune Mihai Chirica înainte de şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al PSD, în care va fi discutată situaţia sa în partid, precizând că se aşteaptă "la maturitate şi înţelepciune” din partea colegilor de partid, relatează digi24, citând news.ro.

Potrivit sursei citate, primarul Iaşului, autor al unor declaraţii cât se poate de critice la adresa lui Liviu Dragnea, a declarat că are aşteptări „relativ mari” înaintea reuniunii CEx al PSD şi că nu poate fi sancţionat, pentru ca tot ceea ce a spus s-a confirmat (respectiv OUG 13 nu mai există, Iordache a demisionat etc.), iar ieşirile sale publice nu au fost împotriva PSD.

Chirica a precizat că există un PSD vechi, dar şi unul nou şi că atunci când a intrat în partid a încercat să aducă un suflu nou.

"Am rămas unic prin zgomotul pe care l-am făcut. Când am venit în partid am încercat să aduc un suflu nou, constatând că am ajuns într-un partid perimat. Cred că există masă critică în partid pentru un nou PSD”, a mai spus Chirica.

Întrebat ce va face dacă i se vor retrage funcţiile politice în PSD, respectiv cea de lider al PSD Iaşi şi vicepreşedinte naţional, Mihai Chirica a spus că va rămâne în PSD chiar şi în pofida unor astfel de măsuri, căci prezenţa sa în partid nu a fost conjuncturală iar dreptul de a fi social-democrat nu i se poate lua.

"Voi continuă să lupt pentru o lume normală”, a afirmat Mihai Chirica.

Cât despre zvonurile privind o eventuală trecere a sa la PNL acestea reprezintă nişte "porniri kaghebiste", a susţinut Chirică, adăugând că nu negociază cu niciun alt partid.

Reamintim că în ultima vreme primarul Iaşului, Mihai Chirica, a criticat deschis politica "pumnului de fier" dusă de Dragnea, acuzându-l pe acesta că pune în pericol PSD. Potrivit primarului, partidul ar fi pierdut peste 20% în sondaje de când cu OUG13. În replică, Dragnea a susţinut că în PSD nu există fricţiuni, ci doar câteva voci critice - a lui Chirica - în privinţa cărora Partidul se va pronunţa curând.

Imediat după anunţul lui Dragnea, primari din Iaşi şi filiale din toată ţara s-au pus pe scris rezoluţii şi adeziuni, mărturisindu-şi solidaritatea faţă de Guvern şi liderul PSD şi cerând pedepsirea lui Chirica, fie prin retragerea funcţiei de conducere fie, aşa cum vrea Firea, prin excluderea din partid.

După toate aceste cereri din teritoriu vizând "pedepsirea" lui Chirica, Liviu Dragnea a anunţat, acum 3 zile, că Partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar "fermă", în privinţa primarului din Iaşi. Cât despre sancţiunile care ar putea fi decise faţă de acesta, Dragnea a afirmat că se poate adopta şi o sancţiune minimă şi o sancţiune maximă:

"Vom adopta o decizie înţeleaptă", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.