Cercetătorul Florin Şandru iese vineri din greva foamei. Nu renunţă însă la luptă (Video)

Florin Şandru, în cea de a şaptea zi a grevei foamei, 18 septembrie 2015.
Florin Şandru, în cea de a şaptea zi a grevei foamei, 18 septembrie 2015. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Cu puterile şubrezite după şapte zile de greva foamei, istoricul Florin Şandru ne-a anunţat, vineri, că astăzi, începând cu ora 21.00, va renunţa la această formă extremă de protest, urmând să lupte în continuare pentru drepturile cercetătorilor prin intermediul mass-media şi cu sprijinul cetăţenilor.

Ajuns aproape de limită după şase zile fără hrană fără apă, istoricul a început din această dimineaţă să bea apă iar diseară se va întoarce acasă, pentru a-şi reveni şi a putea continua, conform declaraţiilor sale, să spună şi să scrie adevărul istoric.

"Încetez greva foamei, dar lupta mea va continua", ne-a declarat istoricul.

Reamintim că Florin Şandru, doctor în istorie, cu facultatea terminată cu 10, a intrat în urmă cu şapte zile în greva foamei. Încadrat pe un post de asistent în cercetare, Şandru este plătit, după 34 de ani de muncă, din care 8 în cercetare, cu 1210 lei pe lună şi în această situaţie sunt mulţi dintre colegii săi, victime ale unui cerc vicios ce nu poate fi rupt datorită lipsei de bani. Pentru a beneficia de o treaptă superioară de salarizare, cercetătorii trebuie promovaţi. Instituţiile refuză însă să-i avanseze pe post, căci nu le pot asigura ulterior remuneraţia aferentă noii încadrări.

Mai multe informaţii despre motivele care l-au determinat pe Florin Şandru să recurgă la această formă extremă de protest puteţi citi aici.

Aflat încă pe banca de lângă Guvern unde a răbdat de foame zile în şir pentru drepturile cercetătorilor, Şandru a ţinut să le mulţumească celor ce i-au fost alături, colegi, trecători, jandarmi. Cercetătorul a fost în special impresionat de purtarea jandarmilor, care i-au cumpărat inclusiv apă, şi de cetăţenii care i-au stat alături, încercând să-l sprijine moral.

"Ei simt şi gândesc româneşte", le-a mulţumit istoricul celor care l-au sprijinit.

"Eu nu o să vă iert pe dumneavoastră care ne-aţi condus de 25 de ani", s-a adresat Şandru, pe de altă parte, guvernanţilor, reproşându-le că, spre deosebire de oamenii obişnuiţi, care au reacţionat la suferinţa sa, ei au rămas indiferenţi, lăsându-l să zacă în greva foamei, eventual până moare. De altfel, Guvernul vrea să lase toată cercetarea din România să moară, a mai acuzat istoricul.

"Au trecut ieri 5-6 ţigani îmbrăcaţi frumos, elegant, şi mi-au zis: "vă aducem noi de mâncare, nu vrem să muriţi". Iar guvernanţii noştri, politicienii, au dorit să mor. Faceţi dumneavoastră, români dragi, diferenţa", a adăugat Şandru, reamintind că, fără cercetare, fără învăţământ, fără cultură, poporul piere, iar guvernanţii conduc un adevărat "genocid" al instituţiilor de cercetare şi culturii, culminând cu încercarea de distrugere a Academiei Române.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne