Cenzură şi secretomanie la Congresul PSD

PSD-ul condus de Dragnea n-a putut tolera discursul lui Mihai Sturzu, care vorbea despre metehnele comuniste din partid şi, ca pe vremurile congreselor de dinainte de '89, a recurs la cenzură.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Participant la Congresul PSD, unde Liviu Dragnea a vorbit despre desprinderea de trecut şi le-a cerut colegilor (inclusiv lui Ion Iliescu) să ţină un moment de reculegere pentru victimele comunismului, Andrei Nicolae Popa, student la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti şi şef de cabinet parlamentar, descrie o altă faţă a congresului, una în care PSD-ul s-a comportat ca un partid comunist, secretoman, nomenclaturist.

Potrivit lui Andrei Nicolae Popa, discursul lui Mihai Sturzu, care a cerut anularea alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului în urma unor alegeri la care n-a participat decât el, a fost cenzurat, în "cel mai stalinist mod cu putinţă."

„Astăzi am trăit cea mai neagră zi din viaţa mea. Astăzi am simţit cu adevărat pe pielea mea ce a însemnat comunismul în România şi de ce Partidul Social Democrat este asociat cu comunismul. Astăzi, Mihai Sturzu a fost cenzurat în timpul discursului său în cadrul Congresului PSD. În cel mai stalinist mod cu putinţă, echipa ”tehnică” a tăiat LIVE STREAMING-ul în momentul în care Mihai Sturzu vorbea despre faptul că a fi comunist înseamnă un stil învechit de a face lucrurile, un mod prin care îţi alegi preşedintele dintre un singur candidat, un mod în care te crezi cel mai mare partid din România şi asta te scuză să-ţi asumi greşeli", scrie tânărul, pe Facebook, într-o postare preluată de stiripesurse.ro.

Potrivit studentului, "partidul mamut, puternic ierarhizat, cu un lider atotcunoscător, unic şi cel mai iubit fiu al patriei" nu a putut suporta faptul că Mihai Sturzu vorbea de valorile social-democraţiei şi despre faptul că "libertatea nu înseamnă să sancţionezi delictul de opinie sau să tai video-ul, echitate nu înseamnă să îţi ascunzi şi să-ţi protejezi corupţii din partid, solidaritate nu înseamnă să fii solidar cu marii baroni locali şi cu opulenţa pe care o manifestă la televizor, averile ilicite şi eschivarea în faţa opiniei publice." Astfel încât, când Sturzu a vorbit despre ce ar trebui să devină social-democraţia, despre valorile ei şi despre progresism, PSD-ul a făcut "ce ştie să facă cel mai bine: au închis orice canale de comunicaţii, uşile, totul."

Nimeni, în afară de mine şi cei prezenţi în sală, nu ştie ce a spus Mihai Sturzu. Aşa au făcut PSD-iştii şi în noiembrie 2014 când au spus că i-a bătut facebook-ul, şi acum când cineva lansa ideea de progres al social democraţiei. A fi ”psd-ist” în România înseamnă a fi corupt, comunist, secretoman, nomenclaturist. A fi social-democrat în România nu stiu ce înseamnă, pentru că nu avem social-democraţie - Andrei Nicolae Popa

"Nimeni, în afară de mine şi cei prezenţi în sală, nu ştie ce a spus Mihai Sturzu. Aşa au făcut PSD-iştii şi în noiembrie 2014 când au spus că i-a bătut facebook-ul, şi acum când cineva lansa ideea de progres al social democraţiei. A fi ”psd-ist” în România înseamnă a fi corupt, comunist, secretoman, nomenclaturist. A fi social-democrat în România nu stiu ce înseamnă, pentru că nu avem social-democraţie. Cine vrea să o lanseze (pe ea, social-democraţia progresistă) este linşat de aparatul de partid, cenzurat şi executat. Nu este de mirare dacă până la finalul săptămânii viitoare Mihai Sturzu nu va fi dat afară din partid, la fel ca Mircea Geoană. Asta e PSD, un partid al nomenclaturiştilor, un partid care îi vinde pe români politicilor neo-liberale dure, foametei, sărăciei şi oligarhiei. Un partid care se laudă că nu a tăiat niciun ban românilor dar le-a plafonat naveta elevilor, crescând în doi ani rata abandonului şcolar cu 2%. Mulţi elevi nu au bani să vină la scoală, au un viitor distrus în faţă, iar PSD-ul lui Dragnea se laudă că nu a tăiat niciun ban", a adăugat tânărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii