Cei născuţi în anul dragonului văzuţi prin prisma horoscopului chinezesc

Dragonul oriental
Dragonul oriental (SM Yang / Epoch Times)

Sub semnul Dragonului, ce va conduce lumea în acest an, se nasc de obicei, personalităţi inovatoare, creative, mândre, curajoase şi pasionate.

Dragonii - sunt animalele cele mai iubitoare de libertate ale horoscopului. Necesitatea respectării unor reguli – este lucrul cel mai dificil pentru ei. Nativii acestui semn consideră că normele şi regulile sunt făcute pentru alţi oameni. Dragonul este o creatură frumoasă şi energică, încrezătoare şi neînfricată în faţa încercărilor. Chiar dacă dragonii sunt plăcuţi pentru cei din jur şi generozitatea inerentă le permite să atragă mai mulţi prieteni, aroganţa îi poate duce în cealaltă extremă. Nativii în anul Dragonului au trăsături similare de caracter. Vă prezentăm mai jos câteva dintre aceste trăsături, în funcţie de cele cinci elemente ale horoscopului chinezesc:

Dragonul de fier (născut în 1940 şi 2000)

Dragonii de fier sunt puternici, sinceri şi curajoşi. Îşi obţin succesul datorită unei determinări solide. Având trăsături pronunţate reuşesc, de multe ori, să îi calmeze pe alţii. Dragonii de fier sunt mereu în acţiune. Lucrurile sunt efectuate cel mai bine atunci când cred cu adevărat în ceea ce fac sau când îşi apără convingerile. Dragonii de fier sunt lideri înnăscuţi. În acelaşi timp, nu le place să cedeze.

Dragonul de apă (născut în 1952 şi 2012)

Apa are un efect calmant asupra temperamentului unui dragon neînfricat – permite să ţină în frâu entuziasmul sporit al acestor persoane. Spre deosebire de alţi dragoni, care doresc să atragă atenţia, dragonii de apă cedează mai frecvent şi pot să facă un pas în urmă în faţa unui conflict, pentru a evalua la rece situaţia creată. Astfel, iau decizii rezonabile şi sunt în măsură să întreţină discuţii deschise cu alte persoane, fără teama unor eventuale contradicţii. Cu toate acestea, lucrurile pot să ia o cu totul altă întorsătură în cazul în care nu s-au clarificat întru totul în problema abordată sau dacă au început o activitate nouă, fără a o finisa pe cea precedentă.

Dragonul din lemn (născut în 1904 şi 1964)

Dragonilor din lemn le place să dezbată idei originale şi sunt dispuşi să accepte alte opinii. Aceştia sunt inovatori, creativi şi iubitori ai artei în toate formele sale. Fiind mai puţin pretenţioşi, dragonii din lemn se împacă foarte bine cu ceilalţi. Au totul necesar pentru a trăi o viaţă prosperă şi fericită. Totuşi, sunt sinceri şi, uneori, un pic prea insistenţi în apărarea punctului de vedere.

Dragonul de foc (născut în 1916 şi 1976)

Dragonii de foc sunt energici şi puternici, însă pot trece de la stare de calm la una „înflăcărată” în doar câteva secunde. În anumite cazuri, dragonul de foc este cel mai mare duşman pentru el. Ei suferă, de asemenea, de inconştienţă şi un temperament pronunţat. Cu toate acestea, în cazul în care dragonii de foc îşi păstrează controlul şi îşi pot ţine în frâu emoţiile, pot să influenţeze alte persoane.

Dragonul de pământ (născut în 1928 şi 1988)

Dragonii de pământ devin lideri deoarece sunt practici şi inteligenţi în materie de organizare. Dragonii de pământ au nevoie să fie admiraţi. Sunt prietenoşi şi nu te lasă într-un moment dificil. Elementul pământului înzestrează personalitatea cu o capacitate sporită de autocontrol şi un dragon de pământ, de regulă, este demn de respectul pe care şi-l doreşte. Vor lucra cu sârguinţă pentru a-şi atinge obiectivele stabilite în viaţă. Aceşti nativi sunt meticuloşi în ceea ce ţine de relaţiile romantice şi iau viaţa la modul cel mai serios.