Anul dragonului

Dragonul oriental
Dragonul oriental (SM Yang / Epoch Times)

Legenda Dragonului Divin în Orient

Dragonul, în mitologia asiatică, a fost descris ca o fiară divină cu un corp imens ca a unui vierme de mătase, cu solzi ca de crap, cap ca de cămilă, corn asemănător cu al unui cerb, ochii ca de fantomă, unele aspecte ca de şarpe, gheare ca de vultur, labe ca de tigru şi urechi ca de vită.

Toţi dragonii din temple, palate, cărţi, picturi şi sculpturi au fost materializaţi la fel de-a lungul istoriei.

Dintre toate animalele zodiacului chinezesc, numai dragonul nu există în lumea reală. De ce au inventat anticii chinezi o asemenea creatură cu astfel de elemente cunoscute?

O explicaţie ar fi că dragonul ar fi fost o creatură reală, la un moment dat. Conform înregistrărilor istorice chineze, au existat consemnări ale întâlnirilor cu dragoni din când în când. Cu toate acestea, dragonul nu a putut fi observat peste tot.

Există multe legende despre dragoni în China. S-a consemnat că strămoşii lui Fu Xi aveau înfăţişare de dragon. El a fost om şi dragon într-un singur trup. De asemenea, s-a spus că vor apărea dragoni divini pe cer la naşterea sau decesul Împăratului Galben, împăratului Yao, împăratului Shun şi Marelui Yu. Deci dragonul oriental este întruchiparea acestor împăraţi înţelepţi. În anul 2598 al istoriei chineze, legenda spune că Împăratul Galben s-a înălţat la cer împreună cu alţi şaptezeci de cancelari, călare pe un dragon galben trimis de zei.

Unele legende povestesc despre puterea magică a dragonilor orientali, care l-au asistat pe Nu Wan şi pe alţi împăraţi în suprimarea revoltelor. Dragonul este fiara divină controlată de divinul antropomorf.

În popor, în Asia, atunci când istoria a consemnat apariţia vreunui dragon pe cer, incidentul a fost considerat o prevestire a unui eveniment important - în orice caz un semn de noroc.

Diferenţa dintre dragonii din Est şi din Vest

Atât înfăţişarea cât şi înţelesul dragonului sunt destul de diferite în Est şi Vest.

În China şi Asia de Sud, dragonul este simbolul nobleţii, norocului, solemnităţii şi sfinţeniei. Chinezii se consideră descendenţi ai dragonului. Dragonul oriental este de bun augur. Dragonul a fost implicat în viaţa de zi cu zi din China şi întreaga Asie, inclusiv Japonia şi Coreea. Unde există cultură chineză, există dragoni.

În Occident, dragonul pare cunoscut mai degrabă sub numele de balaur. Reprezintă un simbol al răului şi al întunericului. În Biblie, diavolul, Satana, sau fiara cea rea sunt reprezentate de balaur. Este un monstru care face oamenii să sufere. De aceea oamenii se tem de balauri. În Occident, balaurii au dinţi ascuţiţi şi picioare puternice şi rănesc oamenii.

Indiferent dacă este vorba de dragon în Orient sau de balaur în Vest, simbolurile par legate de convingeri teologice, sau măcar spirituale.

Dragonul oriental este o fiară de bun augur cu puterea magică de a urca la cer alături de zei. Atunci când budiştii sau taoiştii îşi termină cultivarea, conform credinţei, se urcă la cer călare pe un dragon.

Dragonul (balaurul) occidental este întruchiparea Satanei, ademenind oamenii să comită infracţiuni, să ajungă în iad şi să se lupte cu Dumnezeu.

Anul Dragonului în zodiacul chinez

Ocupând locul 5 în zodiacului chinezesc, dragonul este inovator, creativ, mândru, curajos, pasional şi irascibil.

Dragonii sunt spiritele libere ale zodiacului. Conformarea este un blestem pentru dragon. Regulile şi normele sunt făcute pentru alte persoane. Dragonul este o creatură frumoasă şi energică, încrezătoare şi neînfricată în faţa provocării. Deşi dragonii pot atrage o mulţime de prieteni, personalitatea lor generoasă oferindu-le această abilitate, aroganţa lor nu le permite să facă legături strânse cu ceilalţi.

Oamenii care s-au născut în Anul Dragonului au anumite caracteristici şi elemente de personalitate comune. Mai jos puteţi observa câteva din caracteristicile lor în cele cinci elemente, potrivit astrologilor chinezi:

Dragonul de metal (născut în 1940 şi 2000)

Dragonii de metal sunt puternici, hotărâţi şi curajoşi. Dragonii de metal reuşesc în viaţă prin hotărâre. Ei pot calma de multe ori alte persoane prin personalitatea lor puternică. Ei caută acţiune, iar situaţia lor nu este niciodată mai bună decât atunci când apără o idee sau o convingere în care cred cu desăvârşire. Dragonului de metal îi place să conducă şi reuşeşte să-i facă pe alţii sa îl urmeze. Cu toate acestea, nu îi place să facă compromisuri.

Dragonul de apă (născut în 1952 şi 2012)

Apa are un efect calmant asupra temperamentului neînfricat al Dragonului. Apa permite Dragonului să îşi redirecţioneze entuziasmul. Spre deosebire de ceilalţi dragoni care doresc să fie în lumina reflectoarelor, aceşti Dragoni vor face un pas înapoi pentru a reevalua situaţia. Prin urmare, ei iau decizii inteligente şi sunt capabili să se înţeleagă cu alte persoane. Cu toate acestea, acţiunile lor pot evolua greşit dacă nu cercetează suficient sau dacă nu termină un proiect înainte de a începe altul.

Dragonul de lemn (născut în 1904 şi 1964)

Dragonului de lemn îi plac discuţiile despre idei originale şi este deschis la alte puncte de vedere. Lemnul are o influenţă de schimbare şi aduce creativitate acestui semn zodiacal. Dragonii de lemn sunt inovatori, plini de imaginaţie şi apreciază arta în fiecare dintre formele sale. Fiind în general mai puţin pretenţioşi decât alţi Dragoni, Dragonii de lemn au abilitatea de a se înţelege cu alte persoane. Ei pot să îşi construiască o viaţă prosperă şi fericită. Cu toate acestea, ei sunt sinceri şi uneori un pic prea insistenţi.

Dragonul de foc (născut în 1916 şi 1976)

Dragonii de foc sunt energici şi puternici, dar ei pot trece de la stări de calm şi la stări de iritare în câteva secunde. Într-un fel, Dragonul de foc este cel mai rău duşman al său. Ei sunt de asemenea nechibzuiţi şi sunt iuţi la mânie. Cu toate acestea, atunci când reuşesc să-şi păstreze temperamentul şi emoţiile sub control, ei emană o influenţă puternică asupra altor persoane.

Dragonul de pământ (născut în 1928 şi 1988)

Dragonii de pământ pot deveni lideri majori, deoarece sunt practici, chibzuiţi şi demonstrează un talent pentru organizare. Ei simt nevoia să fie admiraţi, dar sunt prietenoşi şi încurajatori. Elementul Pământ adaugă mai mult auto-control asupra personalităţii Dragonului şi de obicei Dragonul de pământ merită respectul pe care şi-l doreşte. Ei vor lucra cu sârguinţă pentru a-şi finaliza obiectivele. Aceşti Dragoni iau foarte în serios viaţa şi responsabilităţile romantice.

Câteva celebrităţi născute în Anul Dragonului

(Puteţi găsi şi adăuga celebrităţi locale născute în Anul Dragonului din ţara dvs pentru a oferi o privire de ansamblu cititorilor locali)

Cezar (100-54 î.Hr.)

Prin înţelepciunea şi talentul său, Cezar a stabilit un fundament bun pentru afacerile militare şi politice Imperiului Roman de mai târziu. El şi-a condus armata în Galia (Europa Occidentală) pentru a cuceri barbarii şi a adus cultura romană în Europa de Vest.

Cezar s-a născut într-o familie de patricieni şi a primit în copilărie o educaţie completă şi de calitate. Se spune că era un bun strateg, cu o formare dură, cu multe realizări în literatură, limbă, matematică, astronomie şi echitaţie.

Cartea sa "Războaiele galice" a fost vie în descrieri şi a înregistrat problemele în detaliu. Nu numai că este o capodoperă literară rară, dar i-a adus lui Cezar faima de a fi unul din cei patru mari istorici din Imperiul Roman. Toată viaţa sa, Cezar a adus contribuţii mari Romei. S-a spus că fără Cezar, Roma nu ar fi putut deveni marele imperiu care cuprindea teritorii în Europa, Africa şi Asia.

Immanuel Kant (1724-1804)

Immanuel Kant a fost cel mai mare filozof al Germaniei din secolul al XVII-lea. S-a stins din viaţă la 80 de ani.

În etapa sa timpurie, gândirea lui Kant a fost influenţată de Leibniz. Prin urmare, el nu a publicat nici o carte până la vârsta de 57 de ani, când a fost publicată faimoasa sa operă "Critica raţiunii pure". După aceea, el a publicat mai multe lucrări valoroase în decursul unui deceniu, inclusiv "Critica raţiunii practice" şi "Critica judecăţii estetice." În "Critica judecăţii estetice", Kant a comparat moralitatea cu frumuseţea şi a făcut o analiză detaliată a acestora.

Sigmud Freud (1856-1939)

Sigmud Freud a fost un neurolog austriac şi fondatorul psihanalizei. El a dezvăluit unele secrete ale comportamentului uman şi, spre deosebire de teologia şi filosofia speculativă, Freud a încercat să analizeze memoria şi caracterul inerente al omului şi să exploreze originea omului şi a diferenţei dintre o persoană normală şi una care suferă de schizofrenie. El a studiat secretele subconştientului uman şi visele şi a creat o abordarea psihanalitică pentru tratamentul schizofreniei.

În România, în Anul Dragonului s-au născut:

  • Constantin Ticu Dumitrescu, (n 1928) senator, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici
  • Dumitru Ţinu, născut pe 21 octombrie 1940
  • Horaţiu Mălăele, născut în 1952
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură