Ce ascunde apa potabilă?

Observaţiile efectuate în SUA timp de 12 ani, au constatat că 76% din epidemii au fost cauzate de utilizarea apei din sursele subterane. Specialiştii din Marea Britanie consideră că utilizarea apei din fântâni este de 35 de ori mai periculoasă decât a apei de la robinet.
(Photos.Com)
Epoch Times România
24.12.2010

Mulţi oameni se simt mai bine dacă nu ştiu prea multe despre calitatea apei pe care o beau.

Observaţiile efectuate în SUA timp de 12 ani, au constatat că 76% din epidemii au fost cauzate de utilizarea apei din sursele subterane. Specialiştii din Marea Britanie consideră că utilizarea apei din fântâni este de 35 de ori mai periculoasă decât a apei de la robinet! Şi aceasta are loc pentru ca produsele civilizaţiei moderne şi bacteriile au început deja să pătrundă în circuitul apei în natură şi în special în apele de suprafaţă.

Spaţiile rurale, care sunt departe de viaţa localităţilor urbane, nu sunt o excepţie. S-a constatat că în apa din puţurile subterane conţinutul de nitraţi, arseniu, seleniu şi bacterii depăşesc norma admisă.

Cine poate să creadă că în unele reţele urbane de alimentare cu apă au fost găsite colesterol şi medicamente antihipotensive? Cercetătorii din Montreal, efectuând analize asupra apei de la o staţie de epurare, au găsit în conţinutul ei anti-depresive, estrogeni şi antibiotice. Sebastian Sov, profesor de chimie, a declarat că deocamdată încă nu se cunosc efectele modificării apei asupra florei şi faunei din rezervoare.

Cu toate acestea numărul de bacterii devine din ce în ce mai mare. Potrivit agenţiei canadiene de ştiri, anual, în căile acvatice se aruncă 50 miliarde galoane de apă nepurificată. Mulţi se bazează pe efectul salvator al dezinfectanţilor ce conţin clor, dar distrugând bacteriile, clorul are capacitatea de a interacţiona cu alte substanţe organice şi formează sute de produse secundare nocive.

Va deveni oare problema mai gravă? Mohammed Dor, din cadrul laboratorului climatic al Universităţii din Ontario menţionează: „Dat fiind fapt că temperatura Pamântului creşte, ne putem aştepta la multiple furtuni puternice care vor ameninţa cu distrugerea instalaţiile de tratare a apei şi va apărea posibilitatea de ajungere a apelor de canalizare nepurificate în lacuri”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor