CCR a respins toate contestaţiile la alegeri. Zegrean: Vineri să fim pregătiţi pentru o şedinţă festivă

Augustin Zegrean în Parlamentul României
Augustin Zegrean în Parlamentul României (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, toate solicitările de anulare a alegerilor prezidenţiale, catalogându-le drept inadmisibile, a informat relatează B1 TV.

CCR înregistrase trei contestaţii în legătură cu cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Înainte de analizarea sesizărilor, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat că "orice nemulţumit poate contesta alegerile", însa CCR analizează doar contestaţiile venite de la alţi candidaţi ori de la partidele politice.

Înainte ca magistraţii să se reunească pentru a analiza sesizările, Augustin Zegrean susţinea că trebuie să fim pregătiţi vineri pentru "o şedinţă festivă". Cel mai probabil joi Biroul Electoral Central va trimite la CCR dosarele cu rezultatele alegerilor, iar vineri ar urma să fie validată alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României.

"Încă nu am primit dosarele de la BEC. Dacă le primim mâine (joi - n. red.), vineri să fiţi pregătiţi de o mare şedinţă festivă", a precizat Zegrean.