Lista cu acuzaţii de după alegeri a lui Papahagi

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Unul din membrii fondatori ai PMP, Adrian Papahagi, care ulterior a demisionat nemulţumit fiind de Elena Udrea şi de direcţia în care o lua partidul, a publicat o scrisoare deschisă mai multor personalităţi notabile care au luat parte direct sau indirect la cursa pentru cea mai înaltă funcţie din stat, precum Patriarhul Daniel, Regele Mihai, Klaus Iohannis sau Victor Ponta.

Primul pe lista filozofului s-a aflat Regele Mihai, căruia îi solicită, în numele poporului român, să-şi ceară scuze pentru că a capitulat în faţa ”urmaşilor comuniştilor”, legitimându-i-i. Regele Mihai l-a invitat pe învinsul alegerilor, Victor Ponta, la masa şi a dat un interviu pe Antena 3, canalul de propagandă al Partidului Social Democrat

”Majestate,

Vă cer public, în numele poporului român care îşi respectă adevărata tradiţie, să vă cereţi scuze că aţi capitulat în faţa urmaşilor comuniştilor, că aţi decorat şi aţi primit la masă oameni care nu ar fi avut ce să caute în prezenţa Majestăţii Voastre, legitimându-i astfel. Poporul privea la Majestatea Voastră cu veneraţie şi aştepta un model de intransigenţă morală şi de înălţime sufletească, pe care nu aţi reuşit să-l încarnaţi”, a notat Papahagi.

Pe lista neagră a fostului lider al PMP se mai află şi Patriarhul Daniel, căruia îi cere public să se ducă la mânăstire din cauza ”susţinerii făţiş a unor anticrişti, prin acceptarea mitei acestora”. Biserica Ortodoxă Română a primit frecvent finanţe şi terenuri de la stat prin eforturile Guvernului Victor Ponta.

”Domnule Daniel Ciobotea,

Vă cer public, în numele a milioane de dreptmăritori creştini, ca fiu nevrednic al Bisericii lui Hristos, să vă retrageţi din fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Prin susţinerea făţişă a unor anticrişti, prin acceptarea mitei acestora, prin lăcomia Dvs. aţi smintit poporul care aştepta de la Dvs. cuvânt de învăţătură în spiritul dreptăţii şi adevărului Domnului nostru Iisus Hristos. Aţi târât Biserica în scandal şi le-aţi dat ocazia celor care o urăsc să se întărească împotriva ei. Aţi dat cezarului cele ce se cuvin doar Lui Dumnezeu. Nevrednic sunteţi! Singurul gest de demnitate pe care îl puteţi face este să vă retrageţi la mănăstire şi să vă rugaţi Mântuitorului nostru pentru iertarea păcatelor”, a adăugat acesta.

Printre personalităţile vizate se află şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, căruia îi cere să îndepărteze toţi politicienii corupţi din PNL şi să depună în Parlament legea votului prin corespondenţă.

”Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

Vă cer public, în numele milioanelor de oameni care v-au votat, investindu-vă cu un capital enorm de speranţă şi de simpatie, să profitaţi de perioada cât încă mai sunteţi preşedinte PNL pentru a cere nominal şi public tuturor politicienilor corupţi din formaţiunea Dvs. să demisioneze din partid şi din demnităţile publice deţinute. Vă mai solicit, în numele sutelor de mii de români umiliţi în cozile din faţa ambasadelor şi consulatelor pentru a vă da votul, să cereţi PNL să depună fără întârziere în Parlament legea votului prin corespondenţă, redactată încă din 2010. Vă cer să nu aveţi altă prioritate până când această lege nu a fost votată”, a declarat Papahagi.

Reprezentând din proprie iniţiativă românii bătuţi şi umiliţi în faţa sediilor diplomatice de peste hotare, fostul lider al PMP i-a solicitat public preşedintelui Traian Băsescu să recheme toţi ambasadorii care au solicitat intervenţia forţelor de ordine.

”Domnule Preşedinte Traian Băsescu,

Vă cer public, în numele românilor bătuţi şi umiliţi în faţa misiunilor noastre diplomatice şi consulare să rechemaţi de urgenţă toţi ambasadorii care au închis porţile ambasadelor şi au chemat poliţia sau jandarmeria împotriva celor pe care sunt obligaţi să-i protejeze. Încep lista mea cu ambasadorii Bogdan Mazuru, Ion Jinga, Silvia Davidoiu, dar consilierii Dvs. o pot continua. Spre exemplu, Bogdan Mazuru putea adăposti mulţimea în enorma grădină a Palatului Béhague şi să declare tot acel spaţiu secţie de votare, astfel încât nimeni să nu plece fără să fi votat. A preferat să cheme forţele CRS, cunoscute pentru brutalitatea lor, să bată şi să gazeze românii care doreau să voteze. Este ultimul gest de mare demnitate pe care îl puteţi face în calitatea de Preşedinte al României”, a notat Papahagi.

Precizând că premierul Victor Ponta a minţit, batjocorit şi mituit poporul român, Papahagi îi solicită acestuia să-şi dea demisia, să-şi ceară scuze pentru toate fărădelegile comise în acest mandat, şi să părăsească definitiv viaţa politică.

”Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Vă cer public să daţi dovadă de demnitate măcar acum, când aţi fost dezavuat fără drept de apel de poporul pe care l-aţi minţit, l-aţi batjocorit, l-aţi mituit şi al cărui vot aţi încercat să-l denaturaţi. Vă cer să vă daţi astăzi demisia din fruntea guvernului României, să vă cereţi scuze pentru toate fărădelegile săvârşite în mandat, să vă recunoaşteţi public plagiatul, şi să părăsiţi definitiv viaţa politică din România”, a precizat acesta.

De asemenea, fostul lider al PMP i-a denunţat pe Elena Udrea şi Aurelian Pavelescu pentru că nu şi-au respectat afilierea oficială din cadrul Partidului Popular European, susţinându-l pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor.

”Doamnă Elena Udrea, domnule Aurelian Pavelescu,

Vă cer public, în numele tuturor oamenilor care cred în valorile dreptei, în numele tuturor celor care au votat vreodată PNŢCD sau PMP pentru afilierea lor la Partidul Popular European, să vă cereţi scuze public pentru că nu aţi susţinut fără ocolişuri candidatul PPE în turul doi, pe domnul Klaus Iohannis. Vă cer să vă daţi demisiile din fruntea partidelor pe care le conduceţi. Voi cere printr-o scrisoare adresată PPE să discute excluderea PMP şi PNŢCD din PPE”, a afirmat Papahagi.

Ultimul pe lista lui Papahagi se află şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe care-l acuză că a trădat atât comunitatea maghiară cât şi afilierea oficială la PPE a partidului său.

”Domnule Kelemen Hunor,

Vă cer public, în numele tuturor prietenilor, colegilor, vecinilor şi studenţilor mei maghiari alături de care am manifestat în pieţele Clujului, să cereţi scuze admirabilei comunităţi maghiare pentru trădarea săvârşită de UDMR. Acum, când aveaţi ocazia să sprijiniţi un ardelean aparţinând unei minorităţi etnice, aţi preferat să-l favorizaţi pe cel care şi-a făcut din naţionalismul deşănţat drapel de campanie. Aţi preferat să trădaţi din nou Partidul Popular European şi să fiţi aliat de facto cu Vadim Tudor. Vă mai cer să vă daţi demisia din fruntea UDMR”, a încheiat Adrian Papahagi.