Cazul "APUD Petre Tobă". Parchetul începe urmărirea penală

Nemulţumit că a fost declarat plagiator după ce jurnalista Emilia Şercan a arătat că a copiat ad litteram 250 de pagini din teza de doctorat, fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a depus plângere penală împotriva comisiei care a confirmat plagiatul precum şi a celor ce au stabilit componenţa comisiei.
Loredana Diacu
06.12.2016

alte articole

Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
06.12.2016

Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru abuz în serviciu, în dosarul plângerii penale depuse de fostul ministru de Interne Petre Tobă, împotriva Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), relatează Agerpres.

Plângerea, depusă de Tobă, în octombrie a.c., vizează acuzaţia de abuz în serviciu şi este îndreptată atât împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au decis constituirea comisiei tehnice de experţi, cât şi împotriva membrilor acestei comisii.

Reamintim că pe 7 octombrie, comisia specială de experţi a constatat că fostul ministru de Interne a plagiat şi a solicitat retragerea titlului de doctor acordat acestuia. Cinci zile mai târziu, pe baza raportului întocmit de experţi, Consiliul general al CNATDCU, fără să se lase intimidat de plângerea penală depusă de Tobă, a decis că fostul ministru a plagiat în lucrarea de doctorat.

Iniţial, o altă comisie de specialitate din cadrul CNATDCU decisese că în cazul lucrării de doctorat a lui Tobă nu este vorba de plagiat, însă Consiliul General al CNATDCU a decis înfiinţarea unei alte comisii care să analizeze cazul.

Amintim că fostul ministru de Interne, Petre Tobă - chestorul care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani - a fost acuzat, la finele lunii noiembrie a anului trecut, de Emilia Şercan, jurnalista care a demascat numeroşi plagiatori celebri, în frunte cu Gabriel Oprea, că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

Cele 250 de pagini plagiate sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice, a dezvăluit Şercan, în investigaţia publicată pe pressone.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor