Comisarul care a condus controalele peste poliţiştii ce-l anchetau pe Gabriel Oprea, avansat în funcţie

Comisarul Şef care a condus controalele dispuse la Serviciul Omoruri în timpul investigaţiilor ce-l vizau pe Gabriel Oprea în legătură cu moartea poliţistului Gigină a fost înaintat în funcţie.
Protest după votul în cazul Oprea
Protest după votul în cazul Oprea (Epoch Times România)

Antonio-Iacob Ciobanu, comisarul şef care a condus controalele la Serviciul Omoruri al Capitalei pentru a stopa ancheta care-l viza pe fostul ministru Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină a fost înaintat în funcţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), relatează Adevărul.ro. Concret, Ciobanu va executa, temporar, funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică.

Dispoziţia prin care Ciobanu şi alţi comisari-şefi de poliţie au fost avansaţi are girul ministrului Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, care a dat toate aprobările în acest sens, informează un comunicat de presă.

Reamintim că potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului Cioloş, în mandatul fostului ministru de Interne Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a vrut să omoare din faşă anchetarea morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Astfel, şeful Poliţiei Române a trimis trei controale peste angajaţii Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, care anchetau accidentul de motocicletă în urma căruia a murit Gigină, în timp ce-l escorta pe Gabriel Oprea. Controalele, dispuse în momentul în care ancheta se îndrepta spre o concluzie periculoasă pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, respectiv conturarea acuzaţiei de “ucidere din culpă”, au fost abuzive, supradimensionate şi cu totul excepţionale, arată corpul de control al prim-ministrului. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne