Caz şocant: O femeie a fost mai întâi forţată să avorteze, apoi arestată, pentru că a denunţat corupţia

Doamna Li Fengfei din oraşul Bijie, din provincia de Guizhou în China, a suferit un avort forţat la 18 săptămâni de sarcină: copilul a fost omorât, iar ea a rămas în pericol de moarte pentru aproximativ o lună. Ieşită din spital a fost oprită de securitatea publică fiind acuzată de „fraudă şi deturnare de fonduri”.
(photos.com)
Mioara Stoica
12.09.2013

Doamna Li Fengfei din oraşul Bijie, din provincia de Guizhou în China, a suferit un avort forţat la 18 săptămâni de sarcină: copilul a fost omorât, iar ea a fost în pericol de moarte aproximativ o lună. După ce a ieşit din spital a fost oprită de securitatea publică fiind acuzată de „fraudă şi deturnare de fonduri”.

Li Guisheng, avocat şi şeful firmei Hengquan Guiyang, a preluat apărarea doamnei şi acuză: "Totul a început după ce [dna Li] a refuzat să-l ajute pe şeful să fure bani de la stat". Povestea lui Li a fost raportată de AsiaNews şi este confirmată de ONG-ul ChinaAid.

Arestarea ei a fost anunţată de firma avocatului Li Guisheng, care a scris la 5 septembrie pe Weibo - popularul site de microblogging din China: „Am acceptat apărarea doamnei Li Fengfei şi suntem gata să-i oferim tot ajutorul de care are nevoie. Marţi ne-am întâlnit în închisoarea de la Jinsha, unde dânsa se află în acest moment şi am vorbit despre copilul omorât prin avortul forţat. Se simte tristă şi îndurerată şi plânge continuu".

Potrivit avocaţilor, avortul forţat şi arestarea doamnei Li - care provine dintr-o familie de fermieri de etnie Hmong şi este deja mama unui copil - constituie un act de răzbunare din partea autorităţilor, după ce femeia a refuzat să ia parte la o înşelătorie împotriva statului. Li a fost, de fapt, contabilă într-o bancă municipală din Bijie: şeful femeii, rudă cu mai mulţi oficiali municipali, i-a cerut să falsifice nişte documente pentru a fura bani din bancă, dar dânsa a refuzat. Acesta este „motivul real şi originea problemelor lui Li”, susţin avocaţii.

Regula unui singur copil continuă să fie un instrument nu numai de represiune şi de încălcare a drepturilor populaţiei din China, dar este confirmat şi ca o metodă de a favoriza corupţia şi deturnarea de fonduri de oficiali de partid guvernanţi. Potrivit plângerii unui avocat disident, numai în 2012 amenzile aplicate pentru încălcarea acestei legi au atins suma de aproximativ 2 miliarde de euro, bani care sunt de negăsit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor