Catastrofa MH17 din Ucraina: Masca de oxigen de pe faţa uneia dintre victime îngrijorează Olanda

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit într-o zonă  controlată de rebelii proruşi, s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, dintre care  cel puţin 154 de olandezi.
Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit într-o zonă controlată de rebelii proruşi, s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, dintre care cel puţin 154 de olandezi. (youtube.com)

Informaţia făcută publică de ministrul de externe al Olandei, conform căreia una dintre victimele catastrofei aviatice care a avut loc la 17 iulie lângă Doneţk a fost descoperită cu o mască de oxigen pe faţă, a indignat rudele persoanelor decedate şi a provocat îngrijorare în rândurile celor implicaţi în anchetarea cazului, informează The New York Times (NYT), citat de RIA Novosti.

Anunţul că una dintre victimele catastrofei aviatice în care a fost implicat un Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost descoperită cu o mască de oxigen pe faţă a fost făcut miercuri de şeful diplomaţiei olandeze, Frans Timmermans.

'Atunci când oamenii aud aşa ceva, acest lucru îi şochează: ei încep să se întrebe, ce alte informaţii le-au fost ascunse', a declarat într-un interviu acordat televiziunii olandeze avocatul Veeru Mewa, ce reprezintă interesele rudelor unora dintre victimele catastrofei aviatice.

Potrivit NYT, experţii care au publicat în septembrie raportul preliminar privind cauzele accidentului au refuzat să comenteze noile informaţii.

Cursa aviatică MH17, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk. La bordul avionului se aflau 298 de persoane. Toţi pasagerii au murit. Autorităţile de la Kiev i-au acuzat de producerea catastrofei pe rebeli, însă aceştia au declarat că nu deţin mijloace tehnice care să poată doborî un avion de la o asemenea altitudine.

Anterior a fost publicat un raport preliminar pe marginea anchetei. Experţii au confirmat faptul că avionul s-a descompus în zbor, din cauza unor 'avarieri structurale provocate de acţiunea externă a unor numeroase obiecte cu energie ridicată', însă sursa acestor obiecte nu a fost încă stabilită. Un raport complet va fi publicat în vara lui 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe