Zborul MH17: Unul dintre pasageri a fost descoperit cu o mască de oxigen pe faţă

Aparatul Boeing-777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în estul Ucrainei având la bord  aproape 300 de persoane.
Aparatul Boeing-777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în estul Ucrainei având la bord aproape 300 de persoane. (youtube.com)

Până acum se credea că toţi pasagerii avionului malaezian Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, au murit pe loc, însă una dintre victime a fost descoperită cu o mască de oxigen pe faţă, a relatat joi ziarul olandez Volkskrant, care îl citează pe ministrul olandez de externe, Franş Timmermans, potrivit Unian şi Ria Novosti.

Ancheta în acest caz se desfăşoară sub conducerea Olandei, ţara care a fost cel mai greu încercată de tragedia aviatică din estul Ucrainei, având în vedere că 193 de victime din cele 298 aveau cetăţenie olandeză.

'Ştiţi că cineva (dintre morţi) a fost găsit cu o mască de oxigen pe faţă? Rezultă că a avut timp să o facă. Nu trebuie să excludem această' posibilitate, a declarat ministrul olandez de externe, într-o emisiune difuzată în noaptea de miercuri spre joi. În plus, ministrul Timmermans a dezvăluit în premieră unele detalii ale anchetei în curs de desfăşurare.

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk. La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane. Toate au murit. Până acum versiunea dominantă a fost cea susţinută de Kiev şi Occident, potrivit căreia avionul malaezian a fost doborât, din greşeală, de rebeli proruşi cu un sistem de rachete avansat sol-aer, adus din Rusia. Separatiştii ar fi confundat avionul de pasageri cu unul militar ucrainean.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestui incident, dat publicităţii anterior, relevă că avionul Boeing-777 a fost doborât în zbor de un 'număr mare de proiectile cu mare viteză' care au dezmembrat aparatul 'în bucăţi'. Pentru determinarea finală a cauzelor prăbuşirii avionului malaezian va fi nevoie de investigaţii suplimentare. Un raport complet este aşteptat anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe