Cătălin Predoiu: Modificările legilor penale, o adevărată sfidare la adresa opiniei publice

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

PSD şi coaliţia de guvernare trebuie să renunţe de îndată la planul lor de desfiinţare a justiţiei independente prin modificarea masivă a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, a solicitat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, la scurt timp după ce CSM a avizat negativ iniţiativele la care face referire.

"PNL cere PSD să renunţe la planul său de desfiinţare a justiţiei independente. Un pas important în planul PSD de anihilare a independenţei justiţiei şi a combaterii corupţiei este modificarea masivă împotriva independenţei justiţiei a legilor penale. Cele 22 de modificări propuse de PSD nu au alt scop decât să oprească reformele pornite în justiţie şi lupta anticorupţie. Nu întâmplător este faptul că astăzi CSM a emis un aviz negativ cu privire la toate cele 22 de modificări", a declarat Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat că, în contextul poziţiei exprimate de CSM, liberalii cer PSD şi coaliţiei majoritare să oprească modificarea legilor penale, precum şi orice efort care vizează anihilarea luptei anti-corupţie şi slăbirea independenţei justiţiei.

"Aceste modificări propuse de PSD sunt în contradicţie şi cu MCV. Reprezintă un mesaj de descurajare a magistraţilor şi de sfidare a opiniei publice. De aceea considerăm că este un pericol atât pentru puterea judecătorească, cât şi pentru democratizarea societăţii româneşti, modificarea, pe furiş, a legilor penale împotriva avizului CSM", a afirmat liderul PNL.

Nu în ultimul rând, Predoiu opinează că scopul acestor modificări este compromiterea anchetelor şi dosarelor aflate în curs de derulare, prin eventuale dezincriminări.

Persoanele care ar beneficia de modificările codurilor penale sunt în special liderii PSD, în special premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, ambii puşi sub urmărire penală, este de părere Cătălin Predoiu.

Recomandăm şi Statul de drept sub asediu. Laura Ştefan avertizează că pericolul este iminent [video]

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.