Cât de des şi ce mănâncă peştii care trăiesc în acvarii? (P)

Să ai un acvariu în casă sau birou este cu siguranţă o binecuvântare, dar asta necesită angajament şi o bună pregătire pe această temă şi trebuie să ai în vedere şi faptul că, pe lângă întreţinerea rezervorului, este bine să ştii ce mănâncă peştii de acvariu, pentru a asigura o creştere sănătoasă şi puternică.
Nu doar parametrii apei, ci şi alimentaţia corectă este esenţială pentru sănătatea şi vitalitatea speciei. Să vedem tot ce trebuie să ştii despre acvarii peşti şi cum să alegi cea mai bună hrană pentru peşte de pe piaţă dar mai ales care sunt cele mai libere alimente pentru peşte.
Fiind animale cu sânge rece, peştii urmează o dietă care este legată în principal de temperatura apei; atunci când apa este caldă peştele tinde să aibă un metabolism accelerat şi, în consecinţă, mănâncă cantităţi mai mari de hrană în comparaţie cu speciile care înoată la temperaturi scăzute.
Acest lucru explică de ce unii peşti necesită mai multă hrană decât alţii. Odată identificată doza exactă, se va putea administra mereu aceeaşi, atâta timp cât temperatura apei se menţine constantă, evitându-se schimbările bruşte. Alternativ va fi necesar să schimbaţi cantităţile.
Atunci când alegeţi o hrană pentru peşte, trebuie remarcat faptul că nu există doar exemplare erbivore, ci şi omnivore şi carnivore.
Primii, spre deosebire de ceilalţi, sunt capabili să asimileze celuloza. Carnivorele, în schimb, au nevoie de substanţe precum acizii graşi şi Omega 3, prin urmare vor trebui să urmeze o alimentaţie mai delicata.
Pe lângă faptul că înţelegem ce peşti mănâncă şi ce hrană pentru peşti să alegeţi, este indicat să clarificaţi cantităţile care trebuie administrate în fiecare zi.
Primul lucru de ştiut este că hrana de peste, în special cea din fulgi, va ajunge inevitabil pe fundul vasului, poluând apa dacă nu este consumată în câteva minute. Acesta este un inconvenient semnificativ care implică formarea de alge, dar ar putea genera o serie întreagă de patologii, conform petspoint.
Sfatul este să hrăniţi peştii de 2-3 ori pe zi , dar în cantităţi modeste, astfel încât să poată fi ingeraţi complet şi să nu creeze resturi. O regulă bună este să consumaţi borcanele deschise în decurs de 2 sau 3 luni, asigurându-vă întotdeauna că verificaţi data de expirare.
Contrar a ceea ce aţi putea crede, hrănirea peştilor aurii necesită şi atenţie, deoarece această specie nu percepe senzaţia de saţietate şi acest lucru l-ar putea împinge să dea mai multă hrană decât este necesar.
După ce am stabilit ce mănâncă peştele, în acest moment este esenţial să enumeraţi alimentele care nu ar trebui absolut administrate, deoarece ar putea fi chiar letale.
Pesmetul, chipsurile, dulciurile, carnea, făina şi derivatele sunt de evitat. Toate aceste alimente, pe lângă faptul că sunt greu de digerat, ar putea provoca inflamaţii şi chiar moartea. Aceste reguli se aplică şi atunci când vine vorba de hrănirea peştilor aurii în acvarii.
Pentru a menţine întotdeauna sistemul digestiv sănătos, experţii recomandă să lăsaţi peştele de aur pe stomacul gol o dată pe săptămână , dar în caz de îndoieli puteţi oricând să cereţi sfatul medicului veterinar de încredere.