Un medic dezvăluie ce efecte are anestezia asupra organismului

Într-o postare pe canalul YouTube Medical Secrets, dr. Anthony Kaveh explică cum funcţionează anestezia şi ce se întâmplă după ce medicul începe să numere până la 10 - cu dumneavoastră pe masa de operaţie, scrie UNILAD Tech.
Kaveh reiterează că nu sunteţi „adormit”, adăugând: „Vă administrăm medicamente care vă opresc creierul, făcându-vă complet inconştient, astfel încât să nu simţiţi durerea”.
Există trei componente principale ale anesteziei: analgezia, care reduce durerea sau o elimină complet, amnezia, care şterge memoria, şi relaxarea musculară, care provoacă paralizia.
În ceea ce priveşte ştergerea memoriei privind operaţia, Kaveh adaugă: „Vă administrăm şi medicamente pentru a vă şterge memoria, astfel încât să fiţi mai puţin speriaţi şi să minimizăm riscul de PTSD (Tulburarea de stres post-traumatic n.r.) sub anestezie”.
Există patru tipuri de anestezie, anestezia generală fiind cea care face ca pacientul să fie complet „inconştient” şi care se administrează intravenos sau prin inhalare prin nas şi gură. În timpul anesteziei generale, se introduce un tub în gât pentru a ajuta pacientul să respire.
Anestezia sedativă este utilizată în cazul procedurilor minim invazive şi include sedare uşoară până la moderată, în care pacientul respiră independent.
Anestezia locală implică amorţirea unei zone relativ mici, în timp ce anestezia regională este utilizată de obicei pentru proceduri precum epidurala în timpul naşterii, pentru a amorţi o zonă extinsă a corpului. În cazul ultimelor două tipuri de anestezie, pacientul rămâne „conştient”.
În ciuda faptului că prima utilizare înregistrată a anesteziei generale a fost realizată de medicul japonez Seishu Hanaoka în 1804, încă ştim relativ puţine lucruri despre modul în care funcţionează. Este un echilibru delicat între medicamente, cel mai mare risc al anesteziei generale (deşi rar) fiind decesul.
Ca parte a misterelor anesteziei, se estimează că 22% dintre oameni visează sub anestezie generală. Dacă nu v-aţi speriat deja, în câteva cazuri la o mie sunt raportate cazuri de „conştientizare a anesteziei” în care pacientul are o oarecare conştiinţă.