Camelia Voiculescu se prezintă în calitate de inculpat la DNA

Camelia Voiculescu, fiica patronului Antenelor, Dan Voiculescu şi Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group au venit luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a li se prezenta mandatul de urmărire penală.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Epoch Times România
02.09.2013

Camelia Voiculescu, fiica patronului Antenelor, Dan Voiculescu şi Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group au venit luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a li se prezenta mandatul de urmărire penală.

Camelia Voiculescu a ajuns la DNA în jurul orei 9.45 unde a stat aproximativ două ore, timp în care a studiat probele strânse de procurori împotriva ei. Ea a refuzat să discute cu presa la ieşirea de la DNA. A fost scoasă din sediul DNA şi condusă până la maşină de către Sorin Alexandrescu, care, după aceea, s-a reîntors în clădire.

Fiica lui Dan Voiculescu este acuzată de complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit procurorilor DNA, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, se face vinovat de şantaj. În perioada 16 aprilie - 24 mai, Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul firmei RCS-RDS, Ioan Bendei, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS-RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group.

Pentru a-i forţa mâna lui Bendei, Sorin Alexandrescu l-a ameninţat că va face o anchetă TV despre un contract încheiat în 2009 prin care operatorul de cablu se angaja să plătească 3,5 milioane de euro unei firme a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în schimbul drepturilor de transmisie a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au arătat că Alexandrescu a încercat să-l determine pe Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual pentru a nu face publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL. Finalmente, Alexandrescu ar fi agreat ca preţ al tăcerii Antenelor un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

În 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

Alexandrescu a depus, în 19 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, arătând că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

În 25 iulie, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală şi faţă de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la şantaj. Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a fost atunci la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă acuzaţiile aduse societăţii în acest dosar. Gâdea a fost citat în calitate de martor în dosarul de şantaj.

Antena 3 a depus la DNA, în 19 august, o plângere faţă de ordonanţa de extindere a cercetărilor şi de începere a urmării penale în cazul său afirmând că ordonanţa este "neîntemeiată şi fără susţinere în realitatea obiectivă".

Şi fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, este inculpat în acest dosar, pentru complicitate la şantaj. Procurorii susţin că probatoriul arată implicarea lui Dan Voiculescu în activităţile desfăşurate de Alexandrescu.

Procurorii au declanşat urmărirea penală în acest dosar şi împotriva fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop.

Pop i-ar fi dat lui Alexandrescu copii ale unor documente de serviciu confidenţiale, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor