Şeful Antenelor, din nou la DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a revenit vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a termina de studiat materialul de urmărire penală întocmit de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de şantaj. Cu o zi înainte, Sorin Alexandrescu a petrecut mai bine de 8 ore la sediul DNA.

Ancheta din dosarul Antenelor se apropie de final. După ce va fi studiat materialul de urmărire penală, dosarul ce urmează să fie trimis în instanţă. La începutul săptămânii viitoare vor veni la DNA şi ceilalţi inculpaţi în dosar, printre care se numără şi Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu.

Joi, Sorin Alexandrescu a stat aproximativ 8 ore în sediul DNA pentru a studia materialul probatoriu. Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că ancheta se apropie de punctul final, iar după ce clientul său va termina de analizat probele din dosar, procurorii DNA îl vor trimite în judecată.

Directorul general al Antena Group este acuzat de că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei pentru a semna un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena Group.

În acest dosar, procurorii anticorupţie au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

"Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat, cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată", a declarat DNA.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL sunt cercetate pentru şantaj, în calitate de persoane juridice, potrivit DNA.

Şeful Antenelor a depus, la 22 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS&RDS, susţinând că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne