Călătoriţi mult? Iată ultima noutate: săli de sport în aeroporturi pentru a evita stresul aşteptării

Restaurante, paturi, yoga, cumpărături - în terminalele aeroporturilor puteţi găsi toate tipurile de afaceri.
Sport (pixabay.com)
Mioara Stoica
08.07.2017

Aeroporturile din Statele Unite ale Americii sunt locuri în care cozile lungi, mulţimea de persoane şi în plus controalele severe conduse de Administraţia de Securitate a Transporturilor (TSA) se combină pentru a face viaţa călătorilor extrem de deprimantă. Dar, odată trecuţi de detectoarele de metale, controalele de explozivi şi corporale, totul se transformă în buticuri, baruri şi restaurante.

De ce nu o sală de gimnastică?

De mult timp terminalele aeroporturilor au devenit proprietăţi imobiliare comerciale profitabile, datorită unui public receptiv. Cei care trebuie să aştepte ore în şir, nu au de făcut altceva decât să cumpere, să bea şi să mănânce. Prin urmare, doi studenţi absolvenţi ai Universităţii din Oregon, s-au gândit că într-un astfel de mediu o sală de gimnastică ar fi chiar binevenită.

După ce au cercetat sectoarele de aeroporturi şi săli de sport, Cynthia Sandall şi Ty Manegold au ajuns la concluzia că singurul obstacol este costul, nu că afacerea ar fi considerată ridicolă de către călătorii avioanelor. Astfel, a luat naştere un model de afaceri.

Numele său este Roam Fitness şi a deschis porţile primului centru în luna ianuarie a.c. la Baltimore Washington Internaţional, având intenţia de a cuceri alte două aeroporturi până la sfârşitul acestui an. Acum, pentru ca o sală de gimnastică dintr-un terminal să fie viabilă, clienţilor potenţiali trebuie să li se ofere haine de antrenament şi timpul suficient pentru a nu se stresa că pierd avionul, spun fondatorii Roam.

O vizită în sala de sport costă 25 dolari (pe zi) şi include închirierea de îmbrăcăminte şi încălţăminte, un duş. În timp ce masajul, SPA şi yoga s-au transformat în servicii de bază în aeroport, sala de sport cu serviciu complet are o istorie foarte limitată. În prezent, afacerea deserveşte 20 de clienţi pe zi, care exersează timp de aproximativ 30 de minute, după care utilizează duşul.

În urmă cu cinci ani, Aeroportul Internaţional din San Francisco a devenit pionier cu un spaţiu de yoga, care s-a dovedit foarte popular, urmat apoi de alte aeroporturi precum Chicago O'Hare, Dallas-Fort Worth şi Burlington, Vermont.

Ca orice întreprindere comercială, sala de sport din aeroport are unele cerinţe de bază, conform celor de la Roam Fitness. În primul rând este nevoie de un număr suficient de călătorii de afaceri în principalele terminale, cel puţin un milion de pasageri pe an. Accentul este pus mai mult pe călători de afaceri decât pe cei de plăcere, deoarece aceştia din urmă tind să fie mai predispuşi să se relaxeze decât să facă sport.

În al doilea rând, sala de sport trebuie să fie situată dincolo de punctele de control, deoarece trecerea controalelor este prioritatea numărul unu a unui călător.

Şi, în al treilea rând, proprietarul aeroportului ar trebui să se gândească că sala de sport face parte dintr-un întreg mai mare, care ajută la calmarea călătorilor stresaţi şi face să crească cheltuielile în alte locuri. Deci, dacă călătoriţi în aeroporturile americane şi sunteţi pasionaţi de sport, masaje sau yoga nu vă rămâne decât să alegeţi ceea ce vă inspiră mai mult.

Mai multe informaţii: Roam Fitness

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor