Câinii latră, vinovaţii nici nu dau pe la Parchet

Câini comunitari (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.10.2013

Cu mult înainte ca Ionuţ să fie omorât de câini, în ianuarie 2012, mai exact, un alt copil, de vârsta grădiniţei, a fost grav muşcat de câini, ne reaminteşte un comunicat remis vineri de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ionuţ nu fost primul copil atacat de câini, a fost doar (poate) primul care a murit din acest motiv. Bogdan Doboşan, un alt băieţel de 6 ani a fost la câţiva paşi de moarte şi a rămas mutilat pe viaţă, după ce a fost atacat de câini.

Nimeni nu ştie cum a reuşit băieţelul, suferind de sindromul Down să iasă din grădiniţa din localitate Chelea, judeţul Timiş. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, declara la vremea respectivă că poliţiştii au fost sesizaţi de educatoarele grădiniţei din Checea despre faptul că un copil de şase ani a dispărut. Copilul urma sa fie luat de bunica lui de la grădiniţă, însă femeia a întârziat şi, într-un moment în care educatoarele îi pregăteau ceilalţi copii pentru a fi luaţi acasă de părinţi, Bogdan, neobservat de nimeni, a dispărut.

Ajuns singur în drum, Bogdan a fost atacat de o haită de câini aparţinând fostului CAP din sat. Un paznic al fermei a sunat la 112 şi copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, cu tot corpul plin de răni. După mai multe operaţii copilul a fost salvat, însă rănile provocate de câinii l-au lăsat mutilat. Potrivit părinţilor, copilul a rămas cu sechele pe viaţă: nu mai are organe genitale, unul din muşchii de la piept îi lipseşte şi pe faţă are foarte multe cicatrici, informa în septembrie redeşteptarea.ro

Mai bine de un an şi jumătate părinţii au aşteptat să se facă dreptate, dar dreptatea (a se citi justiţia), nu prea s-a grăbit. Surse judiciare au declarat că, imediat după atacul asupra lui Bogdan, patronul CAP-ului şi-a luat măsurile de precauţie "necesare" afirmând că animalele care au sfâşiat copilul sunt ale unor ciobani din zonă. Pentru un plus de credibilitate, ar fi făcut demersuri şi la primărie pentru a-i soma pe ciobani să îşi ia câinii.

„Copilul nu e nici bine nici rău. Se chinuie. La Tribunal nu s-a rezolvat absolut nimic. Avocatul ne tot zice să aşteptăm, să aşteptăm. Nimeni nu a venit să se intereseze de starea lui Bogdan în afară de doamna educatoare, care a venit şi cât a fost la spital şi după aceea", a declarat pentru Redeşteptarea tatăl lui Bogdan, care a adăugat că o să meargă până la capăt pe mâna Justiţiei.

Justiţia anunţa vineri, 4 octombrie, că doamna educatoare va fi trimisă în judecată.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SIMONESCU VIOLETA CATIŢA pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă."

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în data de 20.01.2012, inculpata, în calitate de educatoare la o grădiniţă cu program normal dintr-o localitate din judeţul Timiş, nu şi-a îndeplinit obligaţia de supraveghere a părţii vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniţei de către aceasta şi pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceştia. În urma atacului canin, partea vătămată a suferit multiple leziuni traumatice ce i-au pus în pericol viaţa. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara."

Am verificat cu atenţie emailul, ca să vedem dacă există vreun comunicat al Biroului de Presă şi despre trimiterea în judecată a patronului de CAP. Nici vorba de aşa ceva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor