"Câinii" latră şi Ionuţ rămâne mort

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)

Acuzele continuă să curgă în cazul Ionuţ, copilul omorât de câini la începutul acestei luni. "Societatea civilă" pro-câini strigă că cei de la primărie sunt vinovaţi. Preşedinta Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Marcela Pîslă, a declarat luni că a depus la Parchetului instanţei supreme, o plângere penală pe numele şefilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), instituţie sub tutela primăriei, afirmând că ei sunt vinovaţii pentru moartea lui Ionuţ Anghel.

"Şefii ASPA sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu în cazul morţii acelui copil. Ei au tot timpul foarte mulţi bani pe mână şi ar fi putut să scape Bucureştiul de câini. Tot scandalul arată în continuare că se pot întâmpla tragedii", a declarat Marcela Pîslă.

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu Cuţu", ONG ajuns celebru după ce a comparat soarta câinilor cu cea a evreilor închişi la Auschwitz, a mai declarat "că acei câini din Parcul Tei bănuiţi că l-au ucis pe Ionuţ Anghel au fost "reteritorializaţi", în 2008, chiar cu maşinile ASPA, după ce iniţial fuseseră ridicaţi de hingheri."

Doamna Pîslă le-a mai declarat jurnaliştilor că procurorii au audiat-o în calitate de specialist. Dumneaei s-a prezentat la Parchet pentru a prezenta procurorilor un raport rezultat ca urmare a unei inspecţii făcută de "Cuţu, cuţu", în data de 19 septembrie, la adăpostul de câini de la Mihăileşti, făcut de procurorii Parchetului instanţei supreme, reprezentanţi ai DSV şi ANSVA.

Oripilată, Marcela Pîslă a precizat că în timpul acelui control "s-au descoperit trei cadavre de câini, respectiv un pui cu mama lui şi un alt câine adult care era în lada frigorifică." Supărată, preşedintele Asociaţiei "Cuţu, cuţu" a mai reclamat relele tratamente aplicate câinilor. La Mihăileşti, a declarat dânsa, este molimă de parvoviroză, jigodie şi tuse de canină, iar câinii bolnavi nu sunt separaţi, "aşa cum cere legea şi nici nu ar fi trataţi."

Ea a mai declarat că Asociaţia "Cuţu, cuţu" şi Asociaţia Caleidoscop, căreia îi aparţinea ACEL câine "bănuit" că l-a omorât pe Ionuţ, nu au nicio vină pentru moartea copilului. Dimpotrivă, ONG-urilor "ar trebui să li se ridice o statuie" pentru că au sterilizat câini, prevenind înmulţirea acestora în exces.

Între timp, poliţiştii continuă să investigheze Moartea lui Ionuţ. Ultimele rapoarte infirmă că muşcăturile de pe corpul lui Ionuţ ar fi aparţinut unui câine de luptă, cum s-a afirmat în presă recent. Rămâne în picioare ipoteza că maidanezii l-au ucis pe Ionuţ. ACEI maidanezi nesterilizaţi nici de ASPA, nici de Cuţu Cuţu sau Caleidoscop.

Între timp scandalul a depăşit graniţele ţării

Cu mult. Marea apărătoare a drepturilor câinilor, Brigitte Bardot, a reclamat autorităţile române (a se citi Băsescu) peste tot. La Consiliul Europei şi, ce e mai grav, presei franceze, avide de un nou scandal.

După ce declaraţii ale unor extremişti gen Jean Marie Le Pen - Marine Le Pen i-au făcut pe mulţi francezi să ne vadă drept un popor care exportă romi, dna Bardot încearcă să-şi convingă co-naţionali că suntem un popor de ucigaşi de câini.

Celebrul moderator francez Michel Drucker sare în apărarea maidanezilor din România", titrează Realitatea.

În timpul unei emsiuni difuzate duminică, "celebrul prezentator" i-a îndemnat pe francezi să nu rămână nepăsători la ,,masacrul" câinilor vagabonzi şi să adopte maidanezii care vor fi recuperaţi de fundaţia condusă de Brigitte Bardot.

"Uitaţi ce se întâmplă în România! România lui Ceauşescu a arătat o cruzime deosebită faţă de animale, în special faţă de căţei. Dar ceea ce se întâmplă de 15 zile în România este înspăimântător: mutilaţi, torturaţi, decapitaţi. Am văzut fotografii groaznice. Brigitte Bardot m-a sunat şi bine a făcut. În plus, sunt din ce în ce mai emoţionat când vorbesc despre asta, pentru că am origini româneşti şi lucrurile acestea se întâmplă în România".

Emoţionat, Drucker le-a prezentat telespectatorilor un căţeluş care stătea cuminte, lângă el pe canapea: "Acesta de pildă, a scăpat de masacru acum câteva luni. Era pe un trotuar din România. L-am văzut pe internet. Înţeleg de ce este aşa temător. Sunaţi la fundaţia Bardot şi nu rămâneţi nepăsători" a mai spus Michel Drucker, alături de căţeluşul drăgălaş ce nu arăta nici pe departe a maidanez mâncător de copii.

Nimeni nu i-a trimis "celebrului prezentator francez" o fotografie, două, trei, cu trupul copilului de 4 ani "sfâşiat de câini." Nici desenul făcut la psiholog de Andrei Anghel, desen în care copilul şi-a reprezentat fratele... decapitat. Păcat. Poate dacă vedea, Drucker îi sfătuia pe francezi să adopte copii români, în loc de maidanezi. ACEI copii încă nemâncaţi de câini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne