Bulevardul Unirii, campionul trotuarelor de lux
alte articole
Consiliul Local al sectorului 3 - condus de celebrul primar Robert Negoiţă - a alocat, luni, nu mai puţin de 8,7 milioane de euro pentru amenajarea trotuarelor aferente bulevardului Unirii din Capitală, informează Hotnews.
Potrivit sursei citate, lucrările de amenajare a acestui bulevard au demarat la începutul anului 2014, aproape jumătate din lucrare fiind deja executată, iar pentru proiect edilii sectorului 3 au mai alocat la sfârşitul anului trecut alţi 1,1 milioane de euro, şi în luna mai a acestui an încă 300.000 de euro.
În consecinţă, pentru amenajarea trotuarelor de pe bd Unirii între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii, însumând 2 kilometri, au fost alocate până în prezent 10 milioane de euro, cam cât costă şi 2 kilometri de autostradă la câmpie.
Hotnews mai menţionează ca, în comparaţie, pasajul rutier subteran de la Piaţa Presei costă circa 18 milioane de euro, iar pasajul subteran de la Băneasa circa 13 milioane de euro.
Potrivit Consiliului Local al Sectoului 3, cele 10 milioane de euro vor fi folosite pentru "o serie de intervenţii menite să îmbunătăţească calitatea spaţiului public şi a vieţii urbane, precum reamenajarea spaţiului verde "care va constitui o barieră vizuală formată din flori, arbuşti şi pomi."
Tot din aceşti bani se vor cumpăra şi sisteme automate de irigare ale arbuştilor şi florilor, se va reface pavajul din zona pietonală cu granit antiderapant, şi bineînţeles, se vor înlocui borduri.
Mai mult, tot pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, se vor monta jardiniere luminate pe timp de noapte prin benzi cu leduri. Primăria va mai construi şi o fântână arteziană şi un perete decorativ. Durata de realizare a investiţiei va fi de 3 luni.
Pe lângă suma uriaşă alocată pentru lucrare, se mai ridică o problemă şi anume că artera pe care vrea să o amenajeze Robert Negoiţă - desigur, în urma organizării unor licitaţii absolut transparente - este administrată de Primăria Capitalei, iar primarul Sorin Oprescu a declarat în mai multe rânduri că nu şi-a dat acordul pentru aceste lucrări.
Desigur, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, renumit pentru largheţea cu care cheltuie banii publici, susţine altceva.
În iulie, la inaugurarea lucrărilor efectuate pe segmentul de bulevard cuprins între Piaţa Alba Iulia şi str. Traian, unde a fost desfiinţată o bandă de spaţiu verde şi s-au tăiat copaci pentru a se amenaja două rânduri de parcare, Negoiţă îi mulţumea lui Oprescu pentru sprijinul acordat în reamenajarea Bulevardului Unirii.
„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucureştiul şi pentru toată România. Vreau ca acest bulevard să devină un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucureştenilor. Vreau să mulţumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie să ne ocupăm de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotrivă, să mulţumesc atât arhitectului-şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, care a venit de fiecare dată cu mine pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru acest bulevard, cât şi consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit în realizarea acestui proiect. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc locuitorilor din zonă care ne-au suportat cu şantierul în ultimele luni”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3, în luna iunie, când a inaugurat primul segment de bulevard.