Bucureşti, oraşul de carton

.
. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.09.2013

Ploile din ultimele zile şi avertizarea cod portocaliu l-au determinat pe Sorin Oprescu, Primarul general al Capitalei, să convoace duminică o şedinţă operativă în care a solicitat tuturor responsabililor din cadrul municipalităţii să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina ca Bucureştiul să se transforme, sub ploaie, într-un oraş calamitat.

De ani de zile, când plouă un picuţ mai tare, invariabil oraşul se "strică", de parcă ar fi de carton. Rigolele se înfundă, semafoarele nu mai funcţionează şi traficul devine un coşmar. Pentru ca ploaia să nu mai fie un fel de "rău inevitabil", Oprescu le-a cerut celor responsabili de buna funcţionare a urbei să ia toate măsurile necesare "pentru a preîntâmpina eventualele evenimente deosebite provocate de precipitaţii sau vânt."

Astfel, pentru ca maşinile să nu mai circule în apă până la bară iar pietonii în bălţi până la genunchi, Oprescu le-a solicitat operatorilor din toate sectoarele Capitalei să intensifice programul de salubrizare stradală, să degajeze rigolele şi gurile de scurgere (care invariabil se înfundă) de mizerie, gunoaie, frunze uscate şi crengi. Acolo unde totuşi rigolele (care nu fac oricum faţă debitului mare de apă când plouă torenţial) vor da pe afară, Apanova trebuie să fie pregătită să intervină rapid.

De asemenea, "echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat impune acest lucru, să redeschidă canalul de legătură al casetei cu râul Dâmboviţa pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă" informează PMB.

Pentru a evita haosul din trafic, responsabililor de la Administraţia Străzilor li s-a cerut să aibă echipe pregătite să verifice şi să repare semafoarele stricate cât mai rapid. La fel şi Luxten, compania responsabilă de iluminatul public în oraş va trebui să aibă oameni disponibili care să intervină rapid în caz de defecţiuni.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti au fost puşi la muncă şi ei. Vor trebui să cureţe de urgenţă copacii din parcuri, astfel încât crengile putrede, rupte, să nu reprezinte un pericol pentru cetăţeni. De asemenea, echipele administraţiei parcurilor vor trebui să fie pregătite să acţioneze cu pompe şi vidanje pentru a degaja eventualele acumulări de apă din parcurile aflate în administrarea PMB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor