Brăţara cu buton de panică

Brăţara cu buton de panică
Brăţara cu buton de panică (Facebook)

Vârstnicii care locuiesc singuri în Bucureşti pot semnala cu ajutorul unei brăţări din silicon, prevăzută cu buton de panică, faptul că se confruntă cu o problemă medicală, avertismentul fiind transmis în dispeceratul Centrului Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Bucureşti, al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

Brăţara cu buton de panică. Cum funcţionează acest dispozitiv

Pacienţii primesc o brăţară tip ceas, conectată direct la call–center-ul centrului pilot. Brăţara dispune de un buton, iar în cazul în care bolnavul are nevoie de ajutor, acesta poate apăsa butonul roşu de pe braţ sau tastele predefinite ale telefonului legat de Call Center-ul Centrului Pilot. Prin acest dispozitiv, dispecerul identifică datele pacientului care a solicitat îngrijiri medicale şi poate trimite la faţa locului o echipă specializată de la Fundaţia Crucea Alb-Galbenă, apelează 112 sau trimite către beneficiar cea mai apropiată persoană de pe lista celor care pot interveni imediat.

"Pacienţii care sunt îngrijiţi de noi sunt doar din Bucureşti, dar sunt persoane cu probleme sociale şi financiare. Pe lângă acest serviciu de tele-asistenţă, care constă într-un telefon şi o brăţară, pentru ca în momentul în care au o nevoie urgentă să sune la call-center, ei primesc îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri de tip kinetoterapie, servicii acordate de îngrijitoare şi asistenţi sociali şi chiar consultaţii medicale. Noi cunoaştem foarte bine pacientul, care îi este adresa, care îi este anturajul şi putem să-l ajutăm, şi nu să sune el un vecin sau pe altcineva, că poate nu ajunge", a declarat directorul general al fundaţiei, Măriuca Ivan.

Brăţara cu buton de panică. Cine beneficiază de serviciile gratuite

Bătrânii care pot beneficia de acest serviciu de îngrijire la domiciliu gratuit trebuie să aibă o pensie de cel mult 1.100 de lei şi să nu locuiască în casa cuiva care ar trebui să aibă grijă de ei.

Proiectul este finanţat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar bugetul este de 59.000 de lei, pentru o perioadă de un an.

Separat de aceste servicii gratuite de care se pot folosi doar o categorie de vârstnici, există şi firme private care oferă aceleaşi servicii, însă contra cost.

Grijile şi stresul cotidian al zilelor noastre, nu ne mai permit să avem grijă de părinţii şi bunicii noştri aşa cum ne-am dori, deşi, uneori ei au nevoie de o îngrijire şi de o atenţie mai deosebită. Astfel de sisteme pot veni în ajutorul dvs. dar mai ales în ajutorul celor pe îi iubiţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură