Liberalii propun ca alimentele care se apropie de data expirării să fie donate celor în nevoi

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Liberalii au depus un proiect de lege care prevede ca magazinele şi restaurantele să doneze alimentele care se apropie de data expirării dar pot fi încă consumate, către orfelinate, cămine de bătrâni, spitale sau ONG-uri care îi ajută pe nevoiaşi.

Potrivit Mediafax, proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Alexe şi semnat de alţi 52 de colegi de-ai săi senatori şi deputaţi, majoritatea liberali, şi se află în prezent la Senat. Liberalii susţin că iniţiativa are două obiective: să reducă risipă alimentară şi să ajute organizaţiile non-guvernamentale cu rol social.

"În România se aruncă peste 1.7 milioane de tone de alimente comestibile în fiecare an. Magazinele şi restaurantele nu pot vinde produse care se apropie de expirare, chiar dacă ele sunt încă bune pentru consum. Pentru a diminua această risipă enormă, deputatul PNL, Florin Alexe, propune o lege prin care comercianţii să fie obligaţi să direcţioneze aceste produse către orfelinate, cămine de bătrâni sau ONG-uri care îi ajută pe cei nevoiaşi", a declarat, pe marginea acestui subiect, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Şefa liberalilor a evidenţiat faptul că Uniunea Europeană îndeamnă toate ţările să găsească soluţii pentru a reduce cantitatea de alimente aruncate la gunoi deşi sunt bune de consumat, având în vedere că există milioane de oameni care ar putea beneficia de ele.

"În multe ţări occidentale s-au adoptat legi similare şi mă bucur să aflu că există un consens şi în România, între politicieni şi comercianţi, pentru implementarea iniţiativei", a adăugat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne