Bogdan Diaconu: Steagurile poftitorilor de enclave etnice pe pământ românesc nu au ce căuta în ţară

Deputatul PSD Bogdan Diaconu
Deputatul PSD Bogdan Diaconu (facebook.com)

După ce un grup de 42 de deputaţi PSD în frunte cu premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea a depus în Parlament o iniţiativă legislativă care vizează aprobarea şi arborarea steagurilor proprii de primării şi Consilii Judeţene, ca simbol local, deputatul PSD Bogdan Diaconu a ripostat, depunând la rândul lui un proiect de lege de interzicere a steagurilor cu caracter etnic.

„Mi se pare normal să intervin cu această măsură pentru ca să nu ne trezim că în jumătate din Transilvania nu o să mai avem drapelul României, ci nu-ştiu-ce însemne etnice cu trimitere spre autonomie teritorială. Steagurile poftitorilor de enclave etnice pe pământ românesc nu au ce căuta în România!”, a declarat Bogdan Diaconu.

Deputatul consideră că propunerea sa legislativă nu este împotriva steagului secuiesc, ci împotriva statului etnic secuiesc.

„Cu siguranţă România are alte probleme decât steagurile secuieşti. Totuşi, UDMR a transformat obsesia acestora într-o preocupare naţională din cauza semnificaţiei lor evidente: negarea statului român naţional unitar şi înlocuirea lui cu alte forme de autoritate, pe baze etnice. Iată de ce am depus la Parlament o lege care nu este împotriva steagurilor secuieşti, ci împotriva creării unui stat secuiesc în România. Politicienii maghiari ne-au impus agenda lor falsă până la punctul la care să nu reacţionăm ar fi trădarea interesului naţional. Vorbim de steaguri pentru unităţile administrativ-teritoriale? E vorba de fapt de un pas înainte al UDMR spre autonomie teritorială. Vorbim de drepturile minorităţilor? Din nou, e vorba de privilegierea comunităţii maghiare dar nu din punct de vedere al drepturilor reale şi egale cu ale românilor, ci al controlului politic asupra unei dorite enclave etnice”, a afirmat Diaconu.

În contextul în care s-a opus constant declaraţiilor de autonomie şi diverselor pretenţii ale etnicilor maghiari, Diaconu a subliniat că nu este vorba că a făcut „o obsesie din politica maghiară, ci politica maghiară lucrează obsesiv pentru distrugerea statului român, fie că vrem noi să observăm sau nu”.

„Iată de ce, propunerea unei legi în Parlamentul României pentru a interzice steagurile cu caracter etnic este doar o reacţie firească la strategiile murdare ale UDMR care vrea să strecoare sub titulatura steagurilor unor unităţi administrativ-teritoriale afişarea unor însemne etnice, cu trimitere directă spre enclavizare. Steagul nu e un simbol oarecare. Ai arborat un steag pe o clădire oficială, ai însemnat acel teritoriu cu o anumită suveranitate. Dacă permitem afişarea însemnelor secuieşti pe instituţiile României de oriunde ar fi ele, înseamnă că acceptăm o dublă suveranitate, adică cea a unei enclave etnice pe lângă cea a României. Cum e cu putinţă măcar să luăm aşa ceva în considerare?”, a întrebat acesta.

În opinia lui, dacă urmăm această logică atunci ar trebui să arborăm şi steagul Rusiei în Moldova, al Bulgariei în localităţile de la sud, al Serbiei în Banat şi atunci vor şti toţi cât de generos este statul român în a-şi ceda suveranitatea.

„Să mai spunem că aleşii locali ai maghiarilor afişează de multe ori steagul secuiesc fără cel al României, acesta din urmă fiind înlocuit, eventual, cu cel al Ungariei? Ce dovadă mai vreţi că în arborarea steagurilor secuieşti este vorba de negarea statului român prin inventarea unui teritoriu scos de sub legea suveranităţii sale? Toate celelalte poveşti cu dreptul la identitate şi la simboluri culturale sau regionale sunt pentru adormit copiii, este vorba clar în acest caz de ”dreptul” la rapt teritorial”, a adăugat Diaconu.

Ultima dovadă pentru care acesta susţine că s-ar impune legea care a propus-o este „nonşalanţa” cu care Şogor Csaba, altfel europarlamentar al României şi candidat cu şanse sigure pentru un nou mandat în PE, defilează la Bruxelles sub stindardul secuiesc, fără tricolor.

„Ce vrea să transmită acest membru de vază al UDMR dacă nu faptul că el reprezintă un alt stat (chiar dacă acesta încă nu există) şi că nu recunoaşte România? Vrem să-i permitem să continue negarea României tocmai de la tribuna oficială a forului european amintit sau vrem ca europarlamentarii României să aibă măcar decenţa de a a avea drapelul tricolor pe birou? Dacă nu cumva cerem prea mult”, a declarat politicianul.

În încheiere, Bogdan Diaconu a sugerat că afişarea steagurilor etnice maghiare în Transilvania, alături de cele ale Ungariei reprezintă o invitaţie la propunere a lui Tokes ca Ungaria să fie protectorul zonelor în care locuiesc maghiari, o denumire politicoasă pentru anexare.

„Cu toate derulările din Est, unde drepturile minorităţilor se transformă rapid în anexare succesivă de teritorii, chiar vrem să ne vedem anexată o parte din ţară? Atunci liber la steaguri secuieşti, la limba maghiară oficială şi la toate pretenţiile UDMR. Orban, reaşezat pe cai mari în Ungaria, abia aşteaptă, mai ales ca şi prietenul său de la Moscova i-ar acorda toată susţinerea şi experienţa în acest domeniu”, a concluzionat Diaconu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne