Bogdan Diaconu propune o lege pentru a evita „distrugerea statului român din interior” [video]

Palatul Parlamentului, conferinţă de presă susţinută de Bogdan Diaconu, PSD şi Dan Tanasa, jurnalist
Palatul Parlamentului, conferinţă de presă susţinută de Bogdan Diaconu, PSD şi Dan Tanasa, jurnalist (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală Epoch Times România.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a prezentat luni, în Parlament, un proiect de lege care vizează interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricărei forme de secesionism, pentru că, în opinia lui, este „momentul să interzicem aceste activităţi şi să îi pedepsim pe cei care agită autonomia etnică în speranţa distrugerii României”.

„Statul român se confrunta în această perioadă cu o presiune extraordinară atât internă cât şi externă pentru a renunţa la caracterul său naţional şi unitar şi a ceda din prerogativele sale privind teritoriul naţional. Atât extremismul din Europa cât şi schimbările de graniţă dinspre est reprezintă tot atâtea posibile ameninţări la adresa integrităţii statului român prin precedentul pe care îl crează în privinţa modificării graniţelor şi prin aceea că încurajează mişcările extremiste din România să pună în pericol integritatea şi suveranitatea”, a declarat Bogdan Diaconu.

În acelaşi timp, Diaconu atrage atenţia că în România există forţe politice care susţin obţinerea unei anumită formă de autonomie teritorială şi de secesionism, lucru care pune în pericol existenţa statului român.

Deputatul PSD a prezentat un proiect de lege prin care să poată fi oprite şi descurajate activităţile în favoarea autonomiei teritoriale şi a secesionismului susţinute de una dintre diferitele forţe politice sau civice din România.

Bogdan Diaconu este de părere că în ultimii ani aceste activităţi au fost în creştere constantă tocmai din cauza „lipsei de reacţie a autorităţilor române care nu puteau însă acţiona clar în lipsa unei legi clare de combatere a acestor fenomene care ameninţă România”.

Legea lui Diaconu se aplică atât persoanelor fizice, cât şi juridice, care dacă încalcă prevederile vor fi pasibile să execute o pedeapsă de până la 5 ani de închisoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne