Bloomberg despre scrisoarea lui Giuliani: ar servi direct intereselor lui Dragnea, liderul de facto al României

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Bloomberg a publicat ieri un articol în care comentează reacţia Ambasadei americane de la Bucureşti la scrisoarea adresată de Rudolf Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis.

Apărut sub semnătura Irinei Vâlcu, articolul notează că SUA s-a distanţat de scrisoarea lui Giuliani care susţine acţiunile controversate ale guvernului, care au determinat proteste masive în ţară.

Amintim că scrisoarea lui Giuliani cerea nici mai mult, nici mai puţin, amnistie pentru cei care au suferit condamnări nedrepte în urma apariţiei protocoalelor încheiate de organisme din Justiţie cu SRI, şi atrăgea atenţia că eforturile anticorupţie sunt exagerate.

Retorica scrisorii lui Giuliani sună izbitor de asemănător cu propaganda vehiculată de vectorii coaliţiei PSD-ALDE, care cer amnistie şi portretizează oficialii corupţi - pe care deseori PSD îi protejează în Parlament - drept deţinuţi politic, pe motiv că ar fi persecutaţi de DNA.

Cu toate acestea, articolul Bloomberg arată clar contextul geopolitic al zonei:

Administraţia Trump a pornit o iniţiativă de a îmbunătăţi legăturile cu părţi din Europa de Est care au pornit dispute cu UE şi încearcă să fondeze modele iliberale de guvernare. Într-o măsură de încurajare către Trump, România a propus recent mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, deşi ideea a fost îngropată de Iohannis.

Analizei Bloomberg nu îi scapă nici implicaţiile propunerilor făcute de Giuliani asupra peisajului politic românesc:

Unele dintre politicile propuse de Giuliani ar servi direct liderului de facto al României, şeful partidului aflat la guvernare, Liviu Dragnea, beneficiarul a două sentinţe care îl împiedică să ajungă la guvernare. Luni, pe Facebook, Dragnea a sprijinit propunerile lui Giuliani, relansând atacurile împotriva preşedintelui Iohannis, care au devenit obişnuite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne