Tăriceanu: "Dacă ei vor război, trebuie să ne mobilizăm şi noi!" Cine-i "duşmanul"?

Preşedinte al Senatului şi lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a lansat în declaraţii de război cu adversarii politici. Din discursul său, rezultă că adeversarii ar fi nu în principal Opoziţia cât serviciile, Justiţia care trimite chipurile nevinovaţi la închisoare şi aşa-zisul stat paralel.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ţinut miercuri un discurs extrem de dur, criticând serviciile şi funcţionarea Justiţiei care ar fi trimis după gratii, în baza protocoalelor cu SRI-ul, oameni nevinovaţi. Liderul ALDE a susţinut că principala datorie a unui partid liberal (adică ALDE) e să lupte contra acestei situaţii, motiv pentru care a anunţat semnalul mobilizării de război.

”La un moment dat, vorbeam de mijloace oculte, acum nu mai vorbim de mijloace oculte că ele au ieşit la suprafaţă. Vedem că în justiţia din România, în ultimii ani, au căzut victime nevinovate ale acestor înţelegeri secrete, oameni care astăzi sunt probabil condamnaţi, unii fac cu executare, adică sunt în închisori, alţii poate au primit doar condamnare cu suspendare, dar în fond viaţa lor, carierele lor profesionale, demnitatea lor au fost practic distruse. Şi cred că obligaţia noastră, ca partid liberal, prima noastră obligaţie este aceasta.

Nu putem să vorbim de o ţară prosperă fără libertăţi. Eu nu cred în prosperitate într-o ţară care este controlată de servicii secrete, într-o ţară care îndeplineşte într-o formă sau alta caracteristicile unei dictaturi a unei minorităţi. Eu cred în democraţie, cred în valoarea opţiunii cetăţeanului, cred că trebuie respectată opţiunea cetăţeanului atunci când ea se manifestă prin vot. Cred că Parlamentul este o expresie clară lipsită de orice ambiguitate a opiniei majorităţii. Cred că Guvernul e expresia majorităţii din Parlament, aceasta este formula în care am crezut, ca să observăm astăzi că în România sunt structuri paralele care au acaparat puterea, care au luat decizii de eliminare a adversarilor politici prin mijloace nedemocratice, nelegale şi nedemocratice.

Şi atunci vreau să vă spun ceva. Suntem într-o situaţie normală? Nu! Suntem într-o situaţie extrem de gravă, de încălcare a Constituţiei şi a legilor, suntem într-o situaţie de război cu adversarii noştri politici care au folosit toate mijloacele nelegale şi imorale în lupta politică. Mai e o vorbă pe care o ştiţi, la război, ca la război. Dacă ei vor război, atunci eu vă spun ceva: trebuie să fim mobilizaţi şi noi pentru un război, dar un război care să fie legal şi moral. Prin urmare, la ce fac adversarii noştri cu arme nelegale şi imorale, le răspundem tot cu un război. Nu trebuie tolerate astfel de atitudini sub nicio formă!”, a susţinut Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, liderul ALDE a lăudat celebra scrisoare a lui Rudolph Giuliani către Iohannis, scrisoare de care SUA s-a disociat, dar de care Dragnea se slujeşte pentru a-şi justifica legile Justiţiei. Şi, cum ambasadorul României în SUA, fostul şef SRI George Maior a explicat că scrisoarea este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea, Tăriceanu l-a criticat dur pe Maior, pe care l-a numit maior (grad militar, schimbând modul în care e pus accentul pe cuvânt).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne