Cu ce-şi justifică Dragnea legile Justiţiei. Scrisoarea lui Giuliani, legată de un contract de lobby - Surse

Folosită de Dragnea pentru a anunţa, cu mândrie, că va rezolva problemele din sistemul judiciar prin controversatele legi ale Justiţiei, legi criticate inclusiv de Comisia de la Veneţia, scrisoarea lui Giuliani ar fi doar o chestiune de bani, susţine Realitatea citând surse.
Rudolf Giuliani
Rudolf Giuliani (Getty Images)

Deja celebra scrisoare a lui Rudolph Giuliani, unul dintre avocaţii lui Donald Trump de care Liviu Dragnea se foloseşte deja pentru a lăuda controversatele legi ale Justiţiei, este legată de un contract de lobby dintre firma avocatului şi o companie implicată în contractarea şi dotarea cu armament a României, susţine Realitatea TV, citând surse de la Washington.

Potrivit Realitatea, respectiva firmă, al cărui nume din motive de securitate nu poate fi deconspirat, a fost săptămâna trecută beneficiara unei hotărâri de guvern care nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial. În urma declaraţiei financiare pe care Giuliani trebuie să o facă, se va putea vedea clar sursa de finanţare a contractului de lobby, mai spun surse Realitatea Tv.

Realitatea mai aminteşte şi că ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat luni că Rudolph Giuliani este un personaj "spumos", iar scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă "expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia".

Maior a mai reamintit, de asemenea, că toate poziţiile oficiale exprimate public de reprezentanţii Statelor Unite ale Americii în ultimii ani, inclusiv în cursul acestui an, au fost contrare spiritului şi sensului mesajelor din scrisoarea atribuită lui Rudolph Giuliani.

Poziţia lui Maior a fost dezavuată prompt de MAE care a ţinut să-i asigure pe partenerii internaţionali "că în România există voinţa politică necesară din partea Guvernului României şi a Coaliţiei de Guvernământ de a garanta funcţionarea corectă a statului de drept" şi să transmită că Maior a avut o poziţie care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, şi nu reprezintă poziţia MAE.

Mai mult, George Maior a fost chemat la explicaţii în Centrala Ministerului de Externe după declaraţiile sale pe tema scrisorii trimise preşedintelui Klaus Iohannis de Rudolph Giuliani, unul dintre avocaţii lui Donald Trump. Replica fostului şef SRI nu s-a lăsat mult aşteptată.

Scrisoarea lui Giuliani

Reamintim că, în scrisoarea respectivă, Giuliani susţine că protocoalele promovate de fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul director SRI George Maior subminează statul de drept. Mai mult, fostul primar american al New York-ului nu se opreşte aici, ci pledează pentru amnistie în cazul "celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor". Detalii aici.

"Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar", a reacţionat Maior, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne