Raluca Prună: Atenţie cu ce vă doriţi! E sfatul meu gratis pentru Partidul-Stat

Zilele acestea suntem intoxicaţi cu efectele perverse ale unor protocoale care nu mai există şi ale unor bieţi condamnaţi penal care vor morţiş să ne conducă, a tras un semnal de alarmă fostul ministru Raluca Prună, în contextul scandalurilor declanşate în spaţiul public.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună, a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, după scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, unul dintre avocaţii preşedintelui american Donald Trump, pe tema protocoalelor secrete.

"Înainte de a face o comisie internaţională, nu ar fi un test util ca vreuna din ‘victimele’ protocolului să îl conteste în instanţele naţionale? Chestia cu comisia internaţională la care PSD subscrie e cam ciudată pentru un partid al neatârnării, al românismului şi mândriei de a fi român. Dar cum nu e realizabilă uşor, nicidecum prin simpla sugestie a unui lobbist oricât de faimos, putem croşeta pe lângă, ajută la manipulare", a declarat Raluca Prună.

Potrivit fostului ministru de Justiţiei, în New York corupţii nu primesc pedepse cu suspendarea executării.

"În general se cumulează aritmetic pedepsele şi poate da cu zeci de ani în închisori federale. Plus că Fiscul le ia toată averea furată prin corupţie. Atenţie cu ce vă doriţi, e sfatul meu gratis pentru partidul stat", a adăugat Raluca Prună.

În scrisoarea respectivă, Giuliani susţine că protocoalele promovate de fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul director SRI George Maior subminează statul de drept. Mai mult, fostul primar american al New York-ului nu se opreşte aici, ci pledează pentru amnistie în cazul "celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor". Detalii aici.

Într-o postare anterioară, fostul ministru a atras atenţia că zilele acestea "suntem intoxicaţi cu efectele perverse ale unor protocoale care nu mai există şi ale unor bieţi condamnaţi penal care vor morţiş să ne conducă".

"De fapt, totul este despre ultima lovitură dată statului de drept. Statul autoritar propus de PSD/ALDE e acela în care jandarmii te gazează, cu numărul de identificare ascuns cu bandă adezivă exact ca bandiţii. E statul în care există o castă care se bucură de impunitate şi care îţi impune cum şi ce să crezi. Acesta este adevăratul stat paralel: statul în care 1000 de iţe se întrepătrund într-o reţea de complicităţi şi interese, ţesute prin cumetrii, tăieri ritualice de porci, angajări pe simpatii şi sinecuri în care competenţa nu are niciun rol, degustări de vinuri în care sticla costă cam cât venitul mediu pe un an, maşini care costă cam cât venitul mediu pe o viaţă, proprietăţi holliwoodiene din venituri dâmboviţene - în patrie sau aiurea prin lume de preferinţă în state cu care nu avem acord de extrădare, petreceri cu atât mai faraonice cu cât parvenirea e mai spectaculoasă, averi fabuloase exclusiv din monopoluri de stat sau contracte cu statul", a precizat Raluca Prună.

Fostul ministru avertizat că acesta este "viitorul pe care ni-l propun împotriva voinţei noastre".

"Şi pentru că nu e destul, se mai joacă şi cu bunul nostru simţ, livrându-ne nişte manipulări care, dacă nu ar avea miză o ţară, ar fi ridicole. Casta aceasta de ‘impunitivi’ mizează pe oboseala şi lehamitea noastră. Numai că... există lebede negre. Întotdeauna, când e petrecerea mai deşănţată", a conchis Raluca Prună.