Dobrovie: Dragnea e nefrecventabil pe plan extern, faptul că a fost pus şi el în CC de Giuliani nu se pune

Deputatul USR Matei Dobrovie, specializat în politică externă, a reacţionat după scrisoarea trimisă de avocatul american Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor secrete.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani, unul dintre avocaţii lui Donald Trump, adresată preşedintelui Klaus Iohannis este un act de lobby şchiop, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie.

"Într-o traducere proastă se spune că România este o ţară în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere. Deocamdată la putere sunt Liviu Dragnea şi acoliţii săi. Prin urmare, dacă e să interpretăm conform traducerii, dl.Giuliani nu greşeşte când spune că puterea încearcă să îşi acopere abuzurile împotriva cetăţenilor, manipulând oamenii cu informaţii false despre DNA şi SRI. Scopul este de a denigra conducerile acestor instituţii, de a-şi planta oameni loiali în funcţii cheie şi de a pune capac dosarului privind violenţele Jandarmeriei din Piaţa Victoriei din data de 10 august 2018. Mai mult, se încearcă o legitimare a graţierii şi amnistiei, care trebuie adoptate prin ordonanţă conform planului Dragnea pentru că, nu-i aşa, e o mare urgenţă pentru el să scape de închisoare", a declarat Matei Dobrovie.

Deputatul susţine că tema cu protocoalele secrete este de fapt "o fumigenă".

"De luni de zile, multe protocoale se află la comisia de control a SRI şi până acum nimeni, nici măcar reprezentanţii PSD, nu a ieşit public pentru a anunţa că au descoperit vreo ilegalitate. Liviu Dragnea a mai încercat în trecut, cu ajutorul unor lobbyişti, să intre în graţiile preşedintelui Trump, sperând că astfel americanii nu vor mai susţine lupta anti-corupţie din România. Nu i-a ieşit însă, iar Departamentul de Stat a dat constant mesaje de susţinere a acesteia şi de apreciere a activităţii Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA. Încercarea de legitimare externă a lui Dragnea, prin scrisori precum cea a lui Giuliani, un avocat cu interese pur private, va eşua. Liderul PSD este nefrecventabil în plan politic extern, faptul că a fost pus şi el în CC de Giuliani nu se pune", a precizat Matei Dobrovie.

Reamintim că, în scrisoarea sa, Giuliani a acuzat că protocoalele promovate de fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul director SRI George Maior subminează statul de drept. Mai mult, fostul primar american al New York-ului nu se opreşte aici, ci pledează pentru amnistie în cazul "celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne