Claudiu Manda se alege cu o plângere: "Face din Comisia pentru controlul SRI instrument de luptă împotriva statului de drept"

Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI încalcă legea şi regulamentele comisiei pentru a face jocul PSD-ALDE, acuză Lucian Stanciu Viziteu.
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI),
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, anunţă că va face plângere la Comisia de disciplină împotriva social-democratului Claudiu Manda, pe care-l acuză că încalcă şi lege şi regulamente pentru a face "jocurile taberei penale din PSD-ALDE."

Concret, deputatul USR îi reproşează lui Manda că încearcă să implice Comisia parlamentară pentru controlul SRI în jocurile din spatele celebrei scrisori a lui Rudolph Giuliani către Iohannis, scrisoare de care SUA s-a disociat, dar de care Dragnea se slujeşte pentru a-şi justifica legile Justiţiei. Şi cum ambasadorul României în SUA, fostul şef SRI George Maior a explicat că scrisoarea este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea, Manda vrea acum să-l ancheteze pe acesta.

“În calitate de membru în Comisia de control a SRI voi depune o plângere împotriva preşedintelui Claudiu Manda, la Comisia de disciplină, deoarece acesta continuă să încalce legea şi regulamentele comisiei, cu scopul de a face jocurile taberei penale din PSD-ALDE”, transmite deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

“Ca şi în trecut, membrii comisiei de control a SRI au aflat din presă despre faptul că marţi îl vor audia pe ambasadorul României la Washington, domnul George Maior, într-o speţă care nu are nicio legătură cu atribuţiile comisiei. Pur şi simplu domnul Manda vrea să îl audieze pe Maior pentru comentariul făcut de acesta despre scrisoarea trimisă de avocatul american Rudolf Giuliani”, a mai precizat deputatul.

“Atrag atenţia public că astfel de subiecte nu au nicio legătură cu atribuţiile comisiei. Ce urmează, domnule Manda, să îl audiem şi pe Liviu Pop pentru că s-a lovit la genunche? Să îl audiem şi pe domnul Daea pentru că iubeşte prea mult oaia?”, se întreabă Viziteu.

“În această sesiune parlamentară există numeroase teme de interes public care intră în atribuţiile comisiei şi care trebuie să fie pe agenda noastră, precum audierea conducerii SRI în legătură cu evenimentele din 10 august, audierea domnului Dragnea în legătură cu protocolul semnat de domnia sa, audierea domnului Dragnea în legătură cu aşa-zisa tentativă de asasinat, trecerea în rezervă a unui general SRI şi motivele din spatele acestei decizii precum şi informaţiile pe care le-a oferit serviciul în legătură cu pesta porcină”, arată Viziteu.

Deputatul USR arată că toate acestea sunt subiecte legitime care trebuie analizate de Comisia de control deoarece afectează securitatea naţională a României.

“În loc să discutăm despre aceste subiecte, sunt absolut sigur că binomul Dragnea-Manda va continua să facă din comisia de control un instrument de luptă împotriva statului de drept din România”, încheie liderul USR Bacău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne