Bill Gates: Ameninţarea unei pandemii globale provocată de „Boala X” este „foarte reală”

Bill Gates
Bill Gates (Getty Images)

Cititorii familiari cu avertismentele precedente ale lui Bill Gates cu privire la riscul tot mai mare al unei pandemii globale vor recunoaşte primele trei riscuri principale: rezistenţa la antibiotice, ezitarea guvernului de a finanţa soluţii pentru sănătate şi următoarea contagiere globală, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge. Cel din urmă factor de risc a devenit atât de temut pe plan universal în rândul profesioniştilor medicali, încât Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găsit deja un nume pentru el: “Boala X”. Probabilitatea unei pandemii globale explozive, în viitorul relativ apropiat, se intensifică în rândul celor mai sărace ţări ale lumii, care în prezent trec prin creşteri masive ale populaţiilor lor, în condiţiile în care rata natalităţii în lumea dezvoltată a scăzut semnificativ. Şi dacă cele mai bogate ţări ale lumii nu investesc în resurse pentru a combate acum aceste probleme în Africa, America de Sud şi Asia, va fi mult mai scump să se combată consecinţele nesoluţionării acestei probleme, a explicat Gates într-un interviu acordat publicaţiei The Telegraph.

„Nu suntem complet pregătiţi pentru următoarea pandemie globală. Ameninţarea unui patogen necunoscut – puternic contagios, letal şi care se mişcă repede – este reală. Ar putea fi o tulpină mutantă de gripă sau ceva cu totul diferit. Gripa porcină şi epidemia de Ebola din 2014 au evidenţiat ameninţarea”, a susţinut el.

Riscurile asociate cu o creştere explozivă a populaţiei în cele mai sărace ţări din Africa au fost de mult timp tratate ca „elefantul din cameră” de către factorii politici globali. Chiar dacă s-ar pune deoparte riscul unei boli, lumea aflată în curs de dezvoltare trebuie să intensifice monitorizarea impacturilor economice pe care le are creşterea rapidă a populaţiilor, confruntând problemele precum instabilitatea politică pentru a se asigura că expansiunea va produce o creştere economică neînfrânată, precum s-a întâmplat în perioadele similare din China şi India.

Gates şi-a spus părerea despre modul în care guvernele ar trebui să abordeze platformele de socializare. Şi, din punctul său de vedere, guvernele ar trebui să le reglementeze cu o mână de fier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe