Big Brother: Facebook dezvoltă un sistem biometric pentru chipurile neclare din poze

(www.newstimisoara.ro)

Facebook continuă să îşi rafineze tehnologia de identificare biometrică chiar dacă procesele legale ameninţă aplicarea acesteia în lumea reală, conform website-ului Mobile ID World.

La conferinţa “Computer Vision and Pattern Recognition” de la începutul acestei luni, oficialii Facebook au prezentat tehnologia pe care o dezvoltă pentru a identifica persoane din fotografii în care chipurile acestora sunt neclare. Fără acces la datele biometrice ale chipurilor, sistemul se concentrează în schimb pe alte elemente unice de identificare, precum forma corpului, tunsoarea şi chiar semnătura îmbrăcăminţii persoanei.

Testând sistemul pe o bază de date ce conţine aproximativ 40.000 de fotografii postate pe aplicaţia Flickr, echipa Facebook susţine că a reuşit să identifice persoane cu o acurateţe de 83%. Combinat cu tehnologia de recunoaştere facială deja folosită de Facebook în produse precum noua sa aplicaţie Moments, acest lucru ar putea oferi un sistem cuprinzător şi aproape perfect de identificare.

Dar acest lucru nu ajută cu nimic în privinţa respectării intimităţii şi securităţii. Facebook se confruntă deja cu mai multe proteste datorită colecţiei sale de date biometrice şi a evitat în întregime să folosească o astfel de tehnologie în regiuni precum Europa, unde legile privind intimitatea sunt mult mai stricte. În timp ce compania nu a anunţat pe moment planuri pentru aplicarea acestei tehnologii, se pare că gigantul în mass media socială va declanşa o oarecare controversă dacă şi când va aplica tehnologia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură