Băsescu îl ia în derâdere pe Ponta: Situaţia Ucrainei s-a discutat deja în CSAT

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă seara că situaţia Ucrainei a fost discutată demult în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), adăugând că premierul Ponta, care afirmase ieri că săptămâna va începe cu o şedinţă CSAT pe acest subiect, "nu şi-a dat seama când".

"S-a discutat demult, dar nu şi-a dat seama când", a declarat preşedintele, întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţia premierului Victor Ponta cu privire la discutarea situaţiei Ucrainei în şedinţa CSAT.

Reamintim că premierul Ponta, aflat sâmbătă într-un turneu în Oltenia, a făcut o serie de declaraţii pe tema gravităţii situaţiei din Ucraina, a provocării pe care situaţia din ce în ce mai rea de acolo o constituie pentru securitatea României, mergând până la a declara, în cursul unei vizite la Fabrica de Avioane din Craiova, că "ne paşte un război."

În consecinţă, Victor Ponta a declarat, la Târgu Jiu, că luni va avea loc o şedinţă pentru a se face o analiză a strategiei pe care Guvernul o are pentru a a da asigurări populaţiei din România că nu este în pericol.

"Luni, cu ministrul Apărării, o să facem o analiză şi o să vă informăm şi pe dvs şi o să pregătim pentru prima şedinţă CSAT toate datele şi strategia pe care Guvernul o are pentru a da aceste asigurări populaţiei României, dar şi populaţiei de peste Prut”, a declarat premierul Victor Ponta sâmbătă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne