Băsescu cere capul lui Corlăţean şi al lui Stanoevici pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat duminică, în cadrul unui comunicat de presă remis după închiderea primului scrutin al alegerilor prezidenţiale, demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, precum şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pe care îi acuză de proasta organizare a alegerilor în străinătate.

Traian Băsescu a remarcat că "au existat grave deficienţe de organizare a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient".

"De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot", se mai adaugă în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mai constatat deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară. Neajunsurile semnalate au împiedicat cetăţenii români să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele.

În acest context, preşedintele cere demisia lui Titus Corlăţean, şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.