Băsescu cere capul lui Corlăţean şi al lui Stanoevici pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat duminică, în cadrul unui comunicat de presă remis după închiderea primului scrutin al alegerilor prezidenţiale, demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, precum şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pe care îi acuză de proasta organizare a alegerilor în străinătate.

Traian Băsescu a remarcat că "au existat grave deficienţe de organizare a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient".

"De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot", se mai adaugă în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mai constatat deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară. Neajunsurile semnalate au împiedicat cetăţenii români să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele.

În acest context, preşedintele cere demisia lui Titus Corlăţean, şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne