Protest spontan în faţa MAE pe fondul tratamentul umilitor la care au fost supuşi românii din Diaspora

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

Cozi interminabile, nervi şi umilinţă - în Occident, la Paris, München, Bruxelles, la Londra şi în alte locuri, mii de români românii au aşteptat cu orele în stradă pentru a-şi exprima votul. Profund nemulţumiţi de proasta organizare a alegerilor în străinătate, câteva sute de români au decis să meargă la sediul Ministerului Afacerilor Externe, instituţie responsabilă de acest aspect.

"Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, Bucureşti, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20:30. Suntem solidari cu Diaspora. Vrem prelungirea votului până când toţi cetăţenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagina de event imagini, video-uri sau orice materiale aveţi de la faţa locului", se precizează într-un anunţ postat pe Facebook.

Este deja de notorietate faptul că românii din străinătate obişnuiesc să voteze contra PSD, astfel că în spaţiul public plouă cu acuzaţii la adresa Guvernului Ponta care ar fi lucrat pentru limitarea dreptului la vot al românilor din Diaspora.

"E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere aşa cum doreşti şi e caz penal atunci când nu o poţi face. Când incompetenţa autorităţilor se traduce în prea puţine hârtii xeroxate, prea puţine liste suplimentare, guvernul a eşuat. Ieşim în stradă, nu stăm la coadă pentru democraţie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!", se mai adaugă în comunicatul organizatorilor protestului spontan.