Manevre dubioase. Mai multe secţii de votare rămân fără formulare tipizate pentru alegătorii din alte oraşe

(Epoch Times România)

Mai multe secţii de votare din Capitală, în special din sectorul 1 şi complexul studenţesc Regie, au rămas fără formularele tipizate care le-ar fi permis alegătorilor din alte oraşe să voteze, astfel că aceştia nu şi-au putut exercita dreptul constituţional şi au fost plimbaţi de la o secţie la alta, relatează Hotnews.ro.

Într-o declaraţie pentru publicaţia citată, Ionuţ Taţa, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, a explicat că în sectorul 1 nu se mai eliberează adeverinţe pe proprie răspundere pentru ca cetăţenii care sunt domiciliaţi în alte oraşe să poată vota, aceştia fiind redirecţionaţi spre secţiile de votare de la alte sectoare.

"Am primit mai multe sesizări în acest sens. De exemplu, cetăţenii care au venit să îşi exercite dreptul de vot la secţia de votare de la Gara de Nord au fost redirecţionaţi către alte secţii de votare din sector, însă nici acolo nu li s-a permis să voteze şi au fost îndrumaţi spre secţiile de votare din alte sectoare. Din ce am verificat noi, la toate secţiile de votare din sectorul 1 nu se mai eliberează acele adeverinţe pe proprie răspundere deoarece s-au terminat. În mod normal, Biroul Electoral de sector trebuie să suplimenteze numărul acestora. Nu este ilegal ca cetăţenii să fie redirecţionaţi către alte secţii de votare, însă în mod normal trebuie suplimentat numărul acestor adeverinţe. Probabil Biroul Electoral evită să suplimenteze numărul de adeverinţe din cauza discuţiilor şi suspiciunilor legate de numărul mare de persoane care votează pe listele suplimentare", a precizat Ionuţ Taţa.

Şi prezidenţiabilul Monica Macovei a atras atenţia asupra faptului că la secţiile de votare din jurul campusurilor universitare studenţii se află în imposibilitatea de a vota din acelaşi motiv, nu mai sun formulare tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere.

"Ponta îşi bate joc în continuare de noi. În Bucureşti, în secţiile de votare din jurul campusurilor universitare sunt studenţi cărora nu li se mai permite să voteze pentru că secţiile de votare nu mai au formulare tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere necesare votului pe liste suplimentare", scrie Macovei pe contul său de Facebook..

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne