Udrea: Guvernul acesta disfuncţional şi schizoid nu are nicio strategie economică sau socială pentru România

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

„Ascultându-l pe Victor Ponta vorbind despre creşterea economică a României în 2013 am avut sentimentul întoarcerii în timp cu 30 de ani. Parcă îl auzeam pe iubitul conducător anunţând depăşirea producţiei la hectar şi propăşirea materială a oamenilor muncii”, a declarat vineri deputatul PMP Elena Udrea, în cadrul unui comunicat de presă.

Creşterea economică de 3,5% cu care se laudă premierul Ponta este, în opinia Elenei Udrea deocamdată doar o aproximare statistică generată de date provizorii.

„Avansul economic al României se bazează pe un an agricol excepţional, pentru care Guvernul nu are absolut niciun merit – poate doar dacă miniştrii lui Ponta au jucat dansul ploii în 2012 – şi pe o creştere a absorbţiei fondurilor europene ca rezultat al contractelor semnate în timpul guvernării Boc. Practic, Executivul USL se bucură acum de rezultatele directe ale muncii guvernării Boc”, a explicat Udrea.

Deputatul PMP consideră că dincolo de cifrele provizorii, unele „inexacte şi bombastice” ale premierului Ponta, rămâne „realitatea obiectivă şi dureroasă”: românii trăiesc mai rău acum decât în timpul guvernării Boc.

Udrea susţine că România are cea mai mare creştere a preţurilor din Uniunea Europeană, cu o inflaţie de 3,2%, iar în loc să se creeze locuri de muncă, în 2013 au apărut 48.000 de noi şomeri, iar investiţiile în infrastructură au scăzut cu 7,5%. Totodată, anul trecut a avut loc „un veritabil genocid” faţă de mediul de afaceri privat: s-au închis aproape 140.000 de firme, reprezentând 20% din totalul companiilor din România, în timp ce consum a scăzut şi el cu aproape 1%.

Aceasta a afirmat că tot mai mulţi oameni nu-şi mai permit să-şi plătească ratele la bănci – sub guvernarea Ponta, s-a ajuns ca 23% din creditele acordate persoanelor fizice să aibă întârzieri de mai mult de 90 de zile şi să devină „active toxice” pentru bănci, ceea ce creează riscul unei crize bancare şi frânează creditarea.

„Consumul de energie electrică şi gaze a scăzut în 2013, ceea ce face ca în 2014 să fie previzibilă o scădere a producţiei industriale. De asemenea, au fost ratate privatizările strategice ale Oltchim şi CFR Marfă, iar soluţia pentru UCM Reşiţa nu a fost pusă încă în aplicare. Asta în timp ce situaţia de la Hidroelectrica nu este întru totul clară, dat fiind mormanul de dosare aflate pe rolul judecătoriilor din ţară.
Dacă lucrurile stau aşa bine pe cât le prezintă Premierul, acesta trebuie să explice de ce s-a ratat ţinta de încasări bugetare şi de ce deficitul bugetar s-a majorat de la 1,9% la 2,5%?”, a adăugat fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea vrea să ştie de ce, dacă România este „pe culmi ale avântului economic”, este nevoie de coplată în sănătate, acciză pe combustibili, impozit mai mare pe clădiri şi extinderea taxării pe terenurile agricole lucrate de către ţărani?

„E o fractură logică în tot ce spune şi ce face acest Executiv, a cărui singură caracteristică este comunicarea excesivă a unor date scoase din context. Acesta este tabloul real al economiei româneşti, iar cifrele scoase din joben de Victor Ponta nu fac decât să arate ruptura acestuia de realitatea obiectivă. Guvernul acesta disfuncţional şi schizoid nu are nicio strategie economică sau socială pentru România, singura lor idee fiind apelul la divinitate: „Dă, Doamne, să plouă ca să funcţioneze agricultura”, a concluzionat Elena Udrea, care l-a comparat pe Victor Ponta cu un nou Ceauşescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne