'Baronul' de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţie

(photos.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie, luni, în contextul înlocuirii măsurii de control judiciar cu măsura arestării preventive. Ordinul prin care se constată suspendarea acestuia a fost emis de prefectul judeţului Constanţa, acesta putând fi atacat în instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să menţină decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile dată de Tribunalul Bucureşti în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Hotărârea instanţei este definitivă, astfel că 'baronul' de Constanţa urmează să fie extrădat şi adus în ţară.

"Vineri au fost transmise către Tribunal formalităţile pentru a fi dat în urmărire internaţională. Urmează ca autorităţile din SUA să pună în aplicare acest mandat", a informat luni şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Adevărul Live.

Reamintim că, la 23 iulie, Tribunalul Bucureşti a dispus din nou arestarea lui Constantinescu, ca urmare a solicitării înaintate de procurorii anticorupţie, după ce în presă au fost publicate imagini în care preşedintele CJ Constanţa se relaxa în New York, pe terasa restaurantului Romanian Garden, unde făcea conversaţie, fuma, iar când a terminat de discutat s-a ridicat singur şi a plecat. Drept consecinţă a deciziei luate de Tribunalul Bucureşti, Poliţia Română a emis un nou mandat internaţional de arestare pe numele acestuia.

'Baronul' de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în ultimul că a decis atribuirea nelegală de terenuri.

Într-un al patrulea dosar, Constantinescu este anchetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia, poliţiştii au descoperit 15 cartuşe de 9 milimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne