"Bărcile fantomă": bărci pline de schelete apar pe coasta japoneză (video)

Nave pline de schelete apar pe coasta japoneză (La Gran Epoca)
Mioara Stoica
01.12.2015

Misterioase "bărci fantomă" cu mai mult de 20 de schelete la bord, au fost descoperite în largul coastelor Japoniei, iar imaginile circulă pe YouTube într-un ritm ameţitor.

Evenimentul enigmatic a surprins echipele de poliţişti din ţara asiatică, care nu au nici cea mai mică idee despre modul cum au ajuns acestea pe coastă, relatează The Mirror, ziarul englez care a lansat fotografiile pe YouTube.

Dintr-un număr total de 11 bărci, patru au ajuns la ţărm la începutul lunii noiembrie, după ce au plutit în derivă în Marea Japoniei, iar alte şapte bărci au fost descoperite în ultimele zile.

Echipele de salvare au fost îngrozite când au descoperi rămăşiţele, acestea aflându-se într-o stare avansată de putrefacţie, aşa cum se vede pe YouTube. Erau aproape schelete. Ultima barcă, în care se aflau trei corpuri, a fost descoperită marţea trecută în largul coastei portului Fukui, la aproximativ 400 km nord de Tokyo.

O bucată de pânză găsită la bordul unei ambarcaţiuni, pe care era scris "Armata populară a Coreei de Nord", conduce la ipoteza că poate fi vorba ori despre marinari ai armatei coreene, ori despre pescari, ori despre oameni simpli, care au fost blocaţi în timp ce încercau să scape de regimul comunist al lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord foloseşte bărci de pescuit "primitive", fără radar, motiv pentru care acestea pot pluti în derivă luni de zile fără ca cineva să ştie unde se află.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor