"Bărcile fantomă": bărci pline de schelete apar pe coasta japoneză (video)


Nave pline de schelete apar pe coasta japoneză
Nave pline de schelete apar pe coasta japoneză (La Gran Epoca)

Misterioase "bărci fantomă" cu mai mult de 20 de schelete la bord, au fost descoperite în largul coastelor Japoniei, iar imaginile circulă pe YouTube într-un ritm ameţitor.

Evenimentul enigmatic a surprins echipele de poliţişti din ţara asiatică, care nu au nici cea mai mică idee despre modul cum au ajuns acestea pe coastă, relatează The Mirror, ziarul englez care a lansat fotografiile pe YouTube.

Dintr-un număr total de 11 bărci, patru au ajuns la ţărm la începutul lunii noiembrie, după ce au plutit în derivă în Marea Japoniei, iar alte şapte bărci au fost descoperite în ultimele zile.

Echipele de salvare au fost îngrozite când au descoperi rămăşiţele, acestea aflându-se într-o stare avansată de putrefacţie, aşa cum se vede pe YouTube. Erau aproape schelete. Ultima barcă, în care se aflau trei corpuri, a fost descoperită marţea trecută în largul coastei portului Fukui, la aproximativ 400 km nord de Tokyo.

O bucată de pânză găsită la bordul unei ambarcaţiuni, pe care era scris "Armata populară a Coreei de Nord", conduce la ipoteza că poate fi vorba ori despre marinari ai armatei coreene, ori despre pescari, ori despre oameni simpli, care au fost blocaţi în timp ce încercau să scape de regimul comunist al lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord foloseşte bărci de pescuit "primitive", fără radar, motiv pentru care acestea pot pluti în derivă luni de zile fără ca cineva să ştie unde se află.