Bărbatul care l-a stropit pe Emil Constantinescu cu cerneală, dornic să ajungă la Iohannis

Faur Isaia
Faur Isaia (Ebihoreanul.ro)

Faur Isaia, timişoreanul care în urmă cu 16 ani i-a aruncat lui Emil Constantinescu cerneală pe fata, a rupt marţi, la Sibiu, cordonul de SPP-işti şi a vrut să ajungă la preşedintele României, Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în urbe, alături de preşedintele Germaniei, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Isaia a vrut să ajungă la preşedinte pentru a-i înmâna o petiţie, motiv pentru care a trecut de cordonul de SPP-işti format în faţa Primăriei Sibiu, sărind, din mulţime, cu un plic în mână, spre şeful statului. Pentru a detensiona situaţia, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre bărbat şi i-a spus că se va ocupa de problema lui mai târziu.

Imediat după ce a fost luat Isaia, preşedintele a salutat oamenii adunaţi în faţa Primăriei Sibiu, care l-au aplaudat şi a spus, zâmbind: „De mult nu am mai fost aici”.

Incidentul a avut loc înainte de sosirea la Primărie a şefului de stat german, Joachim Gauck.

Reamintim că Isaia are o vastă experienţă în materie de interpelat şefi de stat. În 2000, bărbatul a trecut de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns în preajma fostului preşedinte Emil Constantinescu, împroşcându-l cu cerneală pe faţă. Un an mai târziu, acelaşi Isaia i-a dat o scrisoare preşedintelui României de la acea dată, Ion Iliescu, cu ocazia vizitei pe care acesta a efectuat-o în judeţul Arad. Isaia i-a cerut atunci lui Iliescu şi o audienţă la Palatul Cotroceni, relatează Agerpres.

În 2007, Faur Isaia a fost oprit, pe Dealul Patriarhiei, de jandarmi şi poliţişti, în timp ce încerca să intre în perimetrul rezervat demnitarilor şi să se apropie de preşedintele de la acea dată, Traian Băsescu, căruia voia să-i transmită mai multe scrisori cu sesizări.