Doi medici de la Spitalul din Constanţa, urmăriţi penal pentru că l-ar fi ajutat pe Nicuşor Constantinescu

Şefa secţiei de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi un alt coleg de-al său medic au intrat în colimatorul DNA după ce au dispus internarea lui Nicuşor Constantinescu pentru ca fostul baron local să execute arestul preventiv în condiţii mai blânde.
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Irinel Raluca Parepa, şi un medic primar din cadrul aceleaşi secţii, Marius Ţoringhibel, au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, se arată într-un comunicat remis joi de agenţia anticorupţie.

Procurorii DNA au dispus, de asemenea, măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul celor doi doctori care l-ar fi ajutat pe Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

"La data de 08 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius, în calităţile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Concret, din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menţionată", reiese din documentul citat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Irinel Raluca Parepa şi Marius Ţoringhibel trebuie să respecte următoarele obligaţii:

1. să se prezinte la DNA sau la IPJ Constanţa - SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemaţi;

2. să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau IPJ Constanţa - SIC, cu privire la schimbarea locuinţei;

3. să se prezinte la IPJ Constanţa SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie;

4. să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

5. să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

6. să nu se apropie de Constantinescu Nicuşor Daniel, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect pe nicio cale.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne