Dragnea, la coadă la DNA. PSD convoacă Comitetul Executiv Naţional

Social-democraţii au convocat CExN, pe agenda discuţiilor figurând şi subiectul dezincriminarea abuzului în serviciu.
Ana Ion
13.06.2016

alte articole

Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Ana Ion
13.06.2016

Cu Liviu Dragnea la coadă de la DNA, social-democraţii convoacă intempestiv Comitetul Executiv Naţional (CExN), relatează stiripesurse.ro. Potrivit publicaţiei citate, surse la vârful PSD susţin că această convocare a CExN între congrese are directă legătură cu convocarea lui Dragnea la DNA.

Şedinţa a fost convocată pentru ora 14.00 la Palatul Parlamentului iar pe ordinea de zi se regăsesc subiecte precum alianţele locale, alegeri anticipate / moţiunea de cenzură, nou preşedinte la Camera Deputaţilor în locul lui Zgonea - mazilit de Dragnea - şi dezincriminarea abuzului în serviciu.

Dragnea a fost citat astăzi de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, fiind acuzat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual.

Reamintim că, pe 15 iunie, CCR urmează să se pronunţe cu privire la abuzul în serviciu. CCR a primit cel puţin 8 sesizări de neconstituţionalitate legate de articolul 297 din Codul Penal şi articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, printre care cele aparţinând fostei şefe DIICOT, Alina Bica, implicată în răsunătoare dosare de corupţie, şi baronilor Nicuşor Constantinescu şi Gheorghe Bunea Stancu.

Dacă CCR va decide că articolele de lege privind abuzul în serviciu sunt neconstituţionale, Parlamentul, dominat de PSD, ar trebui să pună legislaţia în acord cu decizia Curţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor