Bărbatul care l-a atacat pe soţul şefei Camerei Reprezentanţilor a SUA, acuzat de tentativă de omucidere

David Depape - bărbatul care l-a atacat pe Paul Pelosi, soţul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (Youtube - captură ecran)
D.B.
29.10.2022

Şeful departamentului de poliţie din San Francisco, Bill Scott, a declarat că suspectul în cazul atacului asupra lui Paul Pelosi va fi acuzat, printre altele, de tentativă de omucidere şi atac cu o armă mortală.

Într-o scurtă conferinţă de presă în care nu a răspuns la întrebări, Scott a povestit ce au văzut ofiţerii când au ajuns la reşedinţa Pelosi, astăzi, în jurul orei 2.27, pentru a răspunde unui apel de asistenţă socială.

"Când ofiţerii au ajuns la faţa locului, au întâlnit un bărbat adult şi soţul lui [Nancy] Pelosi, Paul. Ofiţerii noştri au observat că Pelosi şi suspectul ţineau amândoi un ciocan. Suspectul a luat ciocanul de la domnul Pelosi şi l-a atacat violent cu el. Ofiţerii noştri l-au abordat imediat pe suspect, l-au dezarmat, l-au luat în custodie, au solicitat întăriri de urgenţă şi i-au acordat ajutor medical", a declarat Scott citat de The Guardian.

Ofiţerul şef a identificat suspectul ca fiind David DePape, în vârstă de 42 de ani. Pe lângă tentativa de omucidere, el va fi acuzat şi de "abuz asupra persoanelor în vârstă, tâlhărie şi alte câteva infracţiuni suplimentare", a precizat Scott.

Paul Pelosi se recuperează după o operaţie reuşită pentru o fractură de craniu şi "răni grave" la braţ şi mâini, a declarat un purtător de cuvânt al lui Nancy Pelosi.

DePape se va confrunta cu acuzaţii de tentativă de omor, abuz asupra persoanelor în vârstă, tâlhărie şi alte câteva infracţiuni pentru că ar fi intrat prin efracţie în casa cuplului din San Francisco şi l-ar fi atacat pe bărbatul de 82 de ani cu un ciocan. Atacatorul ar fi căutat-o de fapt pe Nancy Pelosi, el strigând "Unde este Nancy? Unde este Nancy?".

Poliţia a declarat că încă încearcă să stabilească un motiv. Unii democraţi s-au referit la atac ca la o "tentativă de asasinat".

DePape ar fi fost un adept al teoriei conspiraţiei de dreapta Q-Anon şi avea un blog unde îmbrăţişa teorii ale conspiraţiei despre 6 ianuarie, alegerile din 2020 şi Covid. O rudă a declarat că DePape are probleme de sănătate mintală şi a refuzat contactul cu familia.

Paul Pelosi, soţul lui Nancy Pelosi (Youtube - captură ecran)
Paul Pelosi, soţul lui Nancy Pelosi (Youtube - captură ecran)

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost supus unei "intervenţii chirurgicale reuşite" pentru a repara o fractură de craniu şi alte "răni grave" suferite în timpul agresiunii şi se preconizează că se va recupera complet", potrivit purtătorului de cuvânt al lui Nancy Pelosi, Drew Hammill.

Poliţia din San Francisco a declarat că Paul Pelosi a reuşit să sune la 911, dar nu a relatat direct ce se întâmpla, ci că un dispecer a trimis ofiţerii să urmărească "verificarea stării de bine" în jurul orei locale 2.27, vineri dimineaţă. Aceştia au găsit un bărbat adult care se confrunta cu Paul Pelosi, iar un ciocan era ţinut de ambii bărbaţi.

Atacatorul a intrat prin efracţie în casa în care locuiesc Nancy şi Paul Pelosi (Youtube - captură ecran)
Atacatorul a intrat prin efracţie în casa în care locuiesc Nancy şi Paul Pelosi (Youtube - captură ecran)

"Suspectul a îndepărtat ciocanul de Pelosi şi l-a atacat violent cu el. Ofiţerii noştri l-au abordat imediat pe suspect, l-au dezarmat şi l-au luat în custodie", a declarat Bill Scott, şeful departamentului de poliţie din San Francisco.

Scott a declarat că poliţia încă investighează motivul, dar a precizat: "Acesta nu a fost un act întâmplător, ci intenţionat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor