Băiatul care strigă “Lupul!” / SUA vulnerabilă la atacuri cibernetice - avertizează NSA

NSA a declarat că infrastructura americană ar putea fi în orice moment ţinta unor atacuri cibernetice. SUA a acuzat China pentru desfăşurarea unui atac în 2014 asupra OPM, în care au fost vizate datele a 22 milioane angajaţi sau foşti angajaţi federali.
(Captură Foto)
Andrei Popescu
02.03.2016

Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) susţine că atacarea cibernetică a infrastructurii SUA este un lucru sigur, singura necunoscută a ecuaţiei fiind “când”.

Şeful NSA, amiralul Michael Rogers, a făcut aceste remarci, marţi, în timpul conferinţei pentru securitate cibernetică RSA din San Francisco, a raportat Reuters.

Rogers a făcut referire la un atac cibernetic recent asupra reţelei de electricitate din Ucraina, manifestându-şi îngrijorarea.

Pana de curent din Ucraina a afectat aproximativ 225.000 de persoane în decembrie 2015 şi a fost rezultatul unui atac cibernetic, conform guvernului SUA.

Unii cercetători consideră că este posibil ca atacul să fi fost desfăşurat de un grup de hackeri ruşi cunoscut sub numele de “Sandworm”.

În acelaşi timp, SUA a avertizat în mai multe ocazii China cu privire la spionajul său cibernetic sofisticat.

În decembrie 2015, cei doi rivali geopolitici au ajuns la un acord asupra extinderii cooperării în vederea opririi spionajului cibernetic.

Guvernul american susţine că entităţi guvernamentale chineze s-au aflat în spatele unui atac cibernetic masiv asupra OPM (Office of Personnel Management) în 2014, care a vizat datele a 22 de milioane de angajaţi şi foşti angajaţi federali.

În acelaşi timp, fostul contractor NSA Edward Snowden, care este suspectat de spionare în favoarea Chinei, a dezvăluit în 2013 practicile răspândite ale NSA de a monitoriza cetăţenii americani şi străini, precum şi lideri politici din jurul lumii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor