FSB desfăşoară operaţiuni de recunoaştere cibernetică ce vizează infrastructura critică a SUA

Agenţiile de informaţii americane au identificat o firmă rusă specializată în securitatea cibernetică - ce are expertiză în testarea vulnerabilităţilor reţelelor electrice, a pieţelor financiare şi a altor elemente de infrastructură critică – având legături strânse cu Serviciul Federal de Securitate al Moscovei.
James Clapper, şeful Serviciilor americane de informaţii.
James Clapper, şeful Serviciilor americane de informaţii. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Relaţia dintre compania respectivă şi FSB, după cum este cunoscută agenţia rusă de spionaj, a amplificat temerile oficialilor americani din sectorul cibernetic informaţional că Rusia îşi intensifică operaţiunile sub acoperire pentru a se infiltra în reţelele de calculatoare ce controlează infrastructuri critice din SUA, cum ar fi conducte de transport petrol şi gaze.

Efortul pare să facă parte din operaţiunile de recunoaştere cibernetică ale FSB şi ale armatei ruse, Pentagonul susţinând că este vorba de pregătiri ale câmpului de luptă pentru viitoare atacuri cibernetice, conform Washington Times.

Compania rusă urmăreşte să îşi deschidă o filială în SUA pentru a putea colecta informaţii, au declarat oficiali familiarizaţi cu rapoartele legate de această situaţie.