Avertisment Microsoft: Atenţie, calculatoare noi "Made in China", gata virusate din fabrică!

.
. (Photos.com)

Conform unui studiu realizat recent de compania Microsoft, există grupări infracţionale care au reuşit să instaleze viruşi informatici în liniile de producţie a componentelor de calculatoare din fabrici.

Astfel, datele studiului relevă faptul că mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi în ele încă din din procesul de fabricaţie, anunţă BBC News.

Pentru exemplificare, Microsoft a menţionat virusul informatic Nitol, care sustrage datele personale ale conturilor de e-mail. Acesta a fost descoperit într-un calculator nou-nouţ.

Totodată, într-o analiză referitoare la modul în care acţionează Nitol, Microsoft afirma că aceste grupări infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare şi de producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice.

Studiul mai relevă că viruşi informatici au fost descoperiţi de inspectorii Microsoft într-un eşantion de 20 de computere noi fabricate în diverse oraşe din China.

Astfel, după cercetări îndelungate efectuate în cadrul "Operaţiunii b70", experţi de la Microsoft au depistat patru viruşi informatici în calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos dintre acestea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură